ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eh, e bine. Vin iar alegerile. Să repet zicerea lui Twain, cum că dacă votul ar putea schimba ceva nu ne-ar lăsa să votăm? N-o mai spun, c-o știți. Scena noastră politică preelectorală e simplă și clară, parcă mai abitir ca în alți ani. Ăia care au vândut tot pe nimica toată se luptă cu cei cărora le-au vândut pe o nimica toată. Nu mi-e foarte clar de ce. N-au mai vrut să vândă? Nu mai vor ăia să cumpere nici pe prețurile extrem de mici, mai mici decât „dincolo unde era mai ieftin”?
 
În orice caz, alde Siorioș s-a săturat de-ăi vechi. Nu mai e nici Băsescu, nici Macovei, scena e depopulată, corupții colcăie peste tot de au ajuns să intre chiar pedeleii ăi imaculați prin beciurile deneaului, de-ți faci cruce cu-ambele mâini. Eh, păi, și-n condițiile astea pe cine să mai laude Pleșu? Pe cine să mai aprecieze Mungiu? Cum pe cine, pe ăi curați, nemânjiți, ca de obicei. Nu sunt ei ochiul de cer care vede curățenia și-o împinge în față. Nu sunt cei pe care ochiul lor... mai înecat în grăsime de la an la an, dar tot vulturesc, nu-i vede bine, mânjiți? PNL-ul e fudulie, USR e temelie. Ei sunt stăpânii internetului, ei sunt oamenii cu viziune, ei sunt oastea societății deschise, ei sunt viitorul. Credeți că Iohanis va decide cine se va alia cu PNL-ul lui Cioloș ca să formeze majoritatea și să-l pună premieri pe Julien, numit și „curva virgină” de popor? Aiurea. USR-ul va decide cu cine va catadicsi să se alieze ca să dea premierul dorit. Pentru că multinaționalele nu mai au răbdare. Ne-au tot păsuit, ne-au tot cocoloșit, ne-au aruncat câte un bănuț de argint la fiecare achiziție de bogăție nemăsurabilă.
 
Atât! S-au săturat. Nu mai dau nimic. Că nu suntem normali la cap. Suntem fundamentaliști, violenți, obscuranști. Vrem familie din bărbat și femeie, păi nu-ți stă mintea în loc?! În secolul 21, contemporani cu Remus Cernea și Mircea Toma, concetățeni chiar. Vrem să păstrăm pământul, ca în întunecatul ev mediu, să creștem copii cu părinți eterogeni... Eu le înțeleg disperarea. Ratăm fiecare șansă pe care ne-o dau, disprețuim fiecare luminător pe care ni-l trimit, avem mintea închisă, vream salarii mai mari... Ce? Salarii mai mari? Pentru primitivi? Pentru trântori? Ca în UE? Suntem nebuni. Suntem mânjiți. Suntem, într-un cuvânt proști. Nu întelegem chestiile cu nesustenabilitatea, cu bugetul, cu nevoia de câștiguri imense ale fiecărui retardat care vine din partea marii finanțe să facă „afaceri” în fundul ăsta de lume. Cum să luăm noi salarii mari, păi ei din ce să facă profit?
Deci, e clar. Suntem mânjiți. Ăi care au luat pe mai nimic, nu mai vor să „mai”. Puseră un venetic președinte. Pun pe Iuda premier, fac parlament cu nemânjiții, nepoliticienii, nepartinicii din partidul ăla cu salvarea (că nu ne-o fi ajuns un front să ne salveze, ne trebuia și o uniune) și treaba e aranjată. 

Știți ce vorbă m-a făcut să pun mereu mâna pe jungher, pașnic fiind eu și neextremist? Aia cu „copii șefilor noștri vor fi șefii copiilor noștri”. Negru văd în fața ochilor văzând cum se întâmplă nesmintit, cum vine ziua după noapte. Eh, de data asta ne așteaptă vremuri bune. Copii șefilor noștri și copiii copiiilor șefilor noștri vor fi slugile lor, ca și copiii noștri. Păi, să nu-ți crească inima în piept?

Deci, revenind, ăi care ne vândură se bat cu ăi cărora ne-au vândut. Eu pun banii pe ăștia din urmă. 
Românii noștri stau curați și nepătați în blogurile lor, nu se compromit, nu se afișează, nu votează. E pace.