ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce Dan Puric a semnat pentru  Alianța Noastră, acum a venit rândul lui Iulian Capsali să-și manifeste deschis sprijinul pentru formațiunea lui Marian Munteanu.

Editorialistul ActiveNews le cere simpatizanților și prietenilor săi să se mobilizeze pentru strângerea de semnături pentru ca formațiunea Alianța Noastră să poată avea listele complete de candidaturi pentru Parlamentul României.

Iulian Capsali a mers în Piața Universității, alături de patru dintre copiii săi, care au drept de vot, pentru a se înscrie pe listele care sprijină candidatura Alianței Noastre la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Buni prieteni încă din copilărie, Iulian Capsali și Marian Munteanu speră că se va putea schimba ceva în această țară după alegeri. Liderul Alianța Noastră România a fost foarte emoționat în momentul în care i-a cunoscut copiii bunului său prieten.

„Iulian nu vine singur, vine cu o echipă de alegători”, a spus în glumă Marian Munteanu, care a continuat: „Iulian a luptat mult în această piață, am fost alături în 1989, în 1990, am fost alături în Liga Studenților, ne-am luptat și ne-am zbătut împreună. Am avut și clipe frumoase, clipe minunate alături de colegii noștri și am avut și momente mai dificile în tot ceea ce s-a întâmplat în iunie 1990, dar acum trăiesc o mare bucurie pentru că iată-l aici împreună cu frumoșii, minunații săi copii. Este o mare bucurie să îi văd, am o emoție, nu am cum să vă spun, este foarte greu. Nu mă emoționez ușor, dar de data asta chiar sunt copleșit. Vă mulțumesc tuturor că ați venit în această familie în care suntem împreună de mult timp. Alianța Noastră este practic o nouă modalitate de a pune împreună oameni care gândesc în direcția asta românească, firească, democratică, creștină, a normalității. Vre să trăim într-o lume a normalității, în primul rând pentru acești copii, pentru că ei sunt cel mai important lucru pentru noi toți.”, a spus Marian Munteanu.

Liderul Alianței Noastre a rememorat apoi mai multe amintiri care îl leagă de bunul său prieten Iulian Capsali.

 


„Am avut azi marea bucurie să vin aici în Piața Universității, un loc care de altfel îi aparține și lui (N.r. Iulian Capsali) cum ne aparține tuturor dragului meu prieten Iulian Capsali, care nu a venit singur, a venit cu o echipă de alegători, copiii săi cei mari care au drept de vot, care au semnat împreună pe lista de susținere. Iulian este un om excepțional, ne cunoaștem din copilărie, am fost vecini, prieteni, colegi, prieteni de familie. Părinții noștri au fost foarte buni prieteni, am avut o copilărie și o tinerețe minunată împreună. Viața ne-a adus apoi în Piața Universității, în Liga Studenților, am construit împreună, am luptat împreună, am suferit împreună în anumite momente în acei ani, am avut satisfacții împreună și acum iată suntem în mod firesc din nou împreună în Alianța Noastră, care este o alianță a tuturor celor care vrem normalitate în țara aceasta. De altfel, în toți acești ani, Iulian a luptat tot timpul pentru a sprijini valorile normalității, ale familiei, valorile creștine, valorile românești ale demnității naționale, deci nu este nimic altceva nimic mai firesc decât să fie prezent aici. Și mi-a mai dat o veste foarte bună azi, nu numai că a semnat împreună cu minunații săi copii lista de susținere, dar a luat hotărârea să se înscrie în Alianța Noastră, să participe, să se implice. Îi urez bun venit și sunt sigur că am câștigat un om de un excepțional caracter, un luptător, un român și un creștin adevărat. Îi urez încă o dată bun venit și sper și sunt sigur că vom face lucruri excepționale împreună”, a mai spus Marian Munteanu.

Iulian Capsali a dezvăluit motivul pentru care a decis să se înscrie ca membru activ în Alianța Noastră, sperând să convingă populația care în acest moment nu este reprezentată în Parlamentul României ca este nevoie de o schimbare în această țară.

 


„Doamna Munteanu (N.R. mama lui Marian Munteanu) mi-a fost profesoară. Cea mai iubită profesoară de limba română pe care am avut-o. Dumneaei mi-a sădit dragostea pentru limba română și asta-i datorez enorm. Mă bucur că Marian a făcut acest pas. Trebuia luată această hotărâre pentru că există o mare parte din societatea românească la ora actuală care nu este reprezentată în Parlamentul României. De altfel, sunt cam 30 la sută dintre cetățeni care reprezintă nucleele dure și cei care participă de obicei la alegeri, însă sunt 70 la sută care nu se regăsesc absolut deloc în actuala ofertă politică, cea care nu are de a face de fapt cu problemele reale ale României. La ora actuală, de fapt asistăm la o FSN-izare totală a politicii românești. Avem un FSN generalizat. Culmea, noi am luptat împotriva FSN-ului și iată-ne din nou luptând tot împotriva FSN-ului pentru că e limpede, s-au disipat în absolut toate aceste partide și lucrurile trebuie să se schimbe. Nu se mai poate continua așa, este o problemă care nu poate continua pentru că demnitatea națională este ținută sub obroc la ora actuală și trebuie scoasă la lumină pentru că trăim niște vremuri în care nu mai putem sta nepăsători în fața acestei distrugeri, aș spune premeditate asupra fibrei românești, asupra demografiei. E o distrugere demografică pe care o trăim în România, aproape două sute de mii de oameni părăsesc țara prin migrație sau prin moarte naturală în fiecare an. E un dezastru care trebuie stopat pentru că nu mai este timp pentru altceva. Trebuiesc luate niște hotărâri decisive pentru viitorul acestei țări. Îi mulțumesc lui Marian că m-a primit și sunt sigur că Alianța Noastră va avea un succes binemeritat pentru că o mare parte dintre cetățenii României nu se simt reprezentați în acest moment de actuala clasă politică. Doamne ajută”, a spus Iulian Capsali.