ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică vor avea loc alegeri parlamentare. Românii vor avea de ales între mai multe partide, printre acestea aflându-se și USR.

Formațiunea condusă de Nicușor Dan îl susține pentru funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș, fost comisar european. Pe listele USR se află nume care au făcut parte din guvern, între timp au demisionat, persoane care au renunțat la slujbe extrem de bine plătite pentru a se dedica hulitei politici dâmbovițene.

Modul în care USR a apărut pe scena politică, dar și mesajele membrilor săi, amintesc de "modernizarea" făcută de cei veniți de la Moscova pe tancuri în anii '40-'50. Oameni care nu au avut nimic în comun cu România, dar care nenoricit această țară distrugându-i valorile.

Un editorial teribil care surprinde exact ceea ce se întâmplă acum pe scena politică:

"Suntem chemați să participăm la o schimbare pe care noi înșine nu știm cum ne-o dorim, dar pe care alții ne-o pregătesc de mai mult timp. Cică ar trebui să înlocuim o clasă politică eratică, păcătoasă, fără vocație pentru o misiune pe termen lung, însă nu cu oameni ridicați din prefacerile societății românești, din zbaterile de zi cu zi, personaje vii cu istorii personale zbuciumate și crez zidit din neajunsurile ultimului sfert de veac.


Ni se pregătește, în schimb, o unitate în misiune care să vină în pas cadențat pentru a configura o Românie după scripte făcute în laboratoare care n-au nimic de-a face cu realitatea trăită sau cu traiectoria pe care ne-au pus – conștient și cu dedicație – elitele generațiilor de acum un secol, un secol și jumătate.

Cu 70 de ani în urmă veneau pe tancurile sovietice niște tovarăși pregătiți îndelung în școlile Komintern-ului pentru a ferici arhaica și retrograda Românie cu binefacerile unei istorii marxiste mergând implacabil spre comunism, presupus suprema formă de organizare a societății umane. Mulți nu vorbeau bine română pe care nici măcar nu o aveau ca limbă maternă. Știau, însă, mai bine pentru noi cum trebuie să arate societatea românească, cine e bun și cine nu, ce ne prinde bine și ce ne targe înapoi.

De la alt azimut, cu același elan internaționalist, dar vorbind despre viitorul României, vine acum o altă generație pregătită să ne pună pe o traiectorie despre care nu știm prea multe și pe care nu suntem convinși că ne-am dori-o.

La un semn dat putem bănui de unde, persoane cărora de mult li se promisese că vor prelua ștafeta s-au regrupat în formație de pe unde erau risipiți aiurea în lume. Au lăsat slujbe și au venit să candideze în Parlamentul pe care tot ei îl hulesc.

Este noutatea acestor alegeri să găsim pe liste oameni care abia dacă au trăit în România un an din ultimii 10 și dintre care unii vorbesc înfiorător de prost limba română".

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI