ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



ACTUALIZARE 18:45 SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică sau în justiție, în mandatul meu SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere, în mandatul meu SRI nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă, așa cum fals s-a afirmat în anumite locuri, a subliniat Eduard Hellvig.
 
Șeful SRI a mai spus că a preluat mesajele "venite din partea persoanelor de bună credință" și că le va trata cu toată seriozitatea adecvată situației. Directorul SRI a menționat că nu are date și dovezi care să confirme ce se vehiculează în spațiul public, însă, dacă ele există, atunci trebuie puse la dispoziția anchetatorilor.

 


ACTUALIZARE 18:15 Directorul SRI Eduard Hellvig a acuzat, după audierea la Comisia parlamentară pentru controlul Serviciului, "atacuri" la adresa SRI.
Există interesul de a destabiliza o instituție importantă a statului, a acuzat Hellvig, referindu-se la SRI.
Demonizarea SRI îi afectează pe angajații noștri, a mai spus Eduard Helllvig.

Știrea inițială

Șeful Serviciului Român de Informații a venit astăzi la Comisia parlamentară pentru controlul SRI. Eduard Hellvig dă explicații cu privire la ancheta în urma căreia prim adjunctul său, generalul locotenent Florian Coldea, a fost trecut în rezervă.

Eduard Hellvig a spus că va răspunde „cu toată deschiderea” la întrebările comisiei. „Pentru mine e o oportunitate, am speranța unui nou început în relația între Parlament și SRI. Sunt convins că după această audiere vom avea un răspuns la foarte multe dintre întrebările care au existat în spațiul public”, a spus Eduard Hellvig.


Directorul SRI a precizat că a venit și cu multe documente clasificate pentru a lămuri problema.

El a vorbit și despre protestele de duminică. „Evident că nu a avut nicio implicare, vom discuta și în comisie aceste lucruri. Sunt absolut convins că vom lămuri toate aspectele care au fost în dezbaterea publică”, a spus directorul SRI.

Alături de directorul Serviciului Român de Informații, la audieri participă și șeful comisiei de anchetă a SRI, comisie care a analizat acuzațiile ce i s-au adus fostului prim-adjunct al SRI și care a ajuns la concluzia că generalului nu i se poate reproșa nimic.