ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copreședintele ALDE Covasna, Dan Suciu, care candidează pe poziția a treia pe lista pentru Senat, susține că președintele Klaus Iohannis nu reprezintă interesele țării și ale poporului român, iar locul lui ar trebui luat de o personalitate cu o „autentică valoare morală și intelectuală", dându-l drept exemplu de persoană potrivită pentru această poziție pe mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.
 
„În contextul internațional tulbure de azi și al scindării pline de ură a societății românești, avem nevoie de un președinte care să unească poporul român, capabil să gestioneze cu înțelepciune situația complicată a țării. Din acest motiv, astăzi, când ne apropiem de împlinirea a 27 de ani de la declanșarea Revoluției, mă adresez Timișoarei, cu mesajul de a-l da României că președinte pe acel reprezentant al românilor în care regăsim toate valorile neamului nostru, tot ce este bun și frumos, tradițiile, cumpătarea, echilibrul, curajul și înțelepciunea de care avem atâta nevoie. Dacă în urmă cu 27 de ani Timișoara nu a avut o asemenea personalitate, astăzi îl are pe Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, fostul episcop al Covasnei și Harghitei. Istoria îl cere imperativ în fruntea statului pe mitropolitul Banatului, pentru că e nevoie de un președinte în care regăsim un model autentic de valoare morală și intelectuală, cu fapte vrednice de lăuda în slujbă neamului românesc", a declarat Dan Suciu, într-o conferința de presă.
 
El a adăugat că „în vremuri corupte, de neîncredere, haos și degradare", popoarele își aleg „în mod natural", drept conducători politici, lideri „religioși, morali, capabili de întărirea statului" și a exemplificat cu situația din Cipru, care l-a avut că prim președinte al republicii, între 1960-1977, pe patriarhul Macarie al III-lea, cu Germania care îl are din 2012 că președinte pe preotul luteran Joachim Gauck și România, care l-a avut prim-ministru în perioadă interbelică pe primul patriarh al României, Miron Cristea.
 
Dan Suciu și-a exprimat speranța că la apropiatele alegeri parlamentare electoratul va da dovadă de „înțelepciune și discernământ" pentru că viitorul Parlament să cuprindă „cât mai mulți oameni care vor sluji interesului național și nu intereselor străine României".
 
„Înnoirea Parlamentului trebuie urmată de investirea unui Guvern care să reprezinte 100% interesele naționale și nu pe cele ale corporațiilor străine sau ale altor state. Consider că numirea unui viitor Guvern care să slujească interesele României este direct amenințată de domnul președinte Klaus Iohannis, care, în cei doi ani de mandat, a acționat permanent contrar obiectivelor țării", a spus Dan Suciu.
 
 În opinia să, Iohannis a „greșit impardonabil" în atribuțiile sale de politică externă, iar în plan intern s-a poziționat în permanență "pe invers" față de interesele cetățenilor români.
 
 „Domnul președinte, cu profundă satisfacție personală, a salutat demisiile de onoare ale parlamentarului Gabriel Oprea și premierului Victor Ponta, în urmă unor proteste de stradă care au numărat 3.000, respectiv 30.000 de oameni. Îi solicit președintelui Iohannis să dea dovadă de o minima consecvență cu șine însuși, să ne spună cât de important se crede și cam de câți oameni consideră că e nevoie să iasă în stradă pentru a-și da demisia. Avem nevoie, pe lângă un Parlament și Guvern nou, și de un președinte cu dragoste de țară, atașat valorilor naționale, un român autentic, înțelept, echilibrat, neaservit intereselor străine, cu o viață exemplară și vocația de face bine poporului român. Actualul președinte (...) a dovedit că nu are niciunul dintre aceste atribute și este doar un produs de marketing pe Facebook al unor interese contrare României și românilor", a susținut liderul ALDE Covasna.