ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii de afaceri se îmbulzeau să intre în anturajul SRI, în ideea că vor fi protejați și vor primi contracte mai ușor, a spus fostul ministru Elena Udrea. Aceasta afirmă că Sebastian Ghiță era doar unul dintre ei.

„Eu cred că toată lumea își dorea să fie în anturajul celor de la SRI. Era o îmbulzeală și o competiție, cine ajunge să fie băgat în seamă. Sebastian Ghiță a fost un fel de băiat de mingi al lui Coldea și al lui Maior. Le făcea diverse servicii acestora, inclusiv financiare. Ca Sebastian Ghiță erau mulți și mai mulți și-ar fi dorit să fie ca Sebastian Ghiță. Pe de o parte, era ideea că dacă ești apropiat de cei de la SRI, ești protejat de dosare, dar ești protejat și de concurență, în plan economic, și ești susținut să primești contracte, să primești licitații, dar nici nu cred că cei de la SRI aveau nevoie să recruteze oameni de afaceri pentru că, pur și simplu, oamenii de afaceri se îmbulzeau să fie chemați de șefii de la SRI pe la diverse chermeze ca să aibă de unde alege”, a spus Udrea la B1 TV.

Fosta colaboratoare a lui Traian Băsescu a mai afirmat că toți cei care știau lucruri compromițătoare despre SRI au ajuns să aibă dosare penale.

 

 „Asta a fost o tactică ce a funcționat foarte bine. Toți cei care știau lucruri despre Coldea, Kovesi, au fost inculpați pentru a fi decredibilizați. Doarele au venit ca o consecință a faptului că eu pot spune lucruri. Exista foarte mulți tâmpiți care iau asta de bună. (...) Și dacă acuzațiile ar fi corecte, tot e de interes ce spune un om care a fost în mijlocul lucrurilor cel puțin zece ani”, a mai declarat Elena Udrea.