ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Udrea  s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul legat de creditul BRD.

La intrarea în sediul DNA,fostul ministru a declarat că va contesta cauţiunea de cinci milioane de lei stabilită de procurori în ultimul dosar deschis pe numele său, pentru care Camera Deputaţilor a dat aviz de urmărire penală.

Ea a spus că nu vrea să vorbească mai mult din respect față de suferința celor care au avut pe cineva în Clubul Colectiv și a celor care au trecut prin clipele de groază din acea noapte.

"Sunt sigură că dacă vor fi controlate multe astfel de locații din toată țara vor fi găsite în aceeași situație. Da, este un soi de lasă că merge și așa, care uitați că duce la tragedii precum cele de vineri. O lipsă de respect față de reguli și față de lege atât a celor care erau proprietarii și aveau obligații față de cei pe care îi primeau în locația lor, cât și a autorităților care nu au respectat legea", a afirmat Udrea la intrarea în sediul DNA.

Dosarul privind creditul contractat de la BRD este al patrulea al Elenei Udrea, după Microsoft, Gala Bute şi Hidroelectrica, în acesta din urmă fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului fiind pus sub urmărire vineri.

Procurorii DIICOT au instrumentat dosarul privind acordarea, în mod ilegal, a mai multor credite de către BRD. Între acestea se numără şi cel făcut de Elena Udrea, în valoare de aproximativ trei milioane de euro. În cazul fostului ministru al Turismului, DIICOT şi-a declinat competenţa, în 4 martie, şi a trimis dosarul la DNA.