ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Udrea a declarat, în cadrul audierii sale în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, că ea este convinsă că în acest moment în lume se confruntă două forțe: Soros și cei care i se opun acestuia, adăugând că așa-zisul stat paralel a fost creat în România cu ajutorul CIA.

„Eu sunt adepta teoriei conform căreia în lume, în momentul acesta, se luptă două forțe: Soros și cei din jurul lui și cei care se opun acestuia și care sunt destul de puțini. N-am crezut și, până nu de curând, eram dintre cei care spuneau: nici într-un caz, în România nu există decât statul nostru paralel intern pe care l-a construit Coldea. Am avut o părere, totuși, exagerat de bună despre el, nu că n-ar fi fost un om care ar fi reușit să pună în practică un plan complex și chiar diabolic, dar nu a fost creația lui”, le-a spus Elena Udrea parlamentarilor din comisia de anchetă. 

Ea a spus că așa-zisul stat paralel din România a fost implementat de către foștii șefi ai SRI - George Maior și Florian Coldea - cu ajutorul CIA.   

„Cred că are legătură cu ce vedem că se întâmplă acum în America și este un plan care, în ceea ce ne privește pe noi, a fost influențat și implementat cu ajutorul partenerilor din CIA ai conducerii SRI, relațiilor pe care le aveau domnul Coldea, domnul Maior în Statele Unite. A fost un plan care în România a funcționat, care s-a încercat a fi impus și în alte țări. A mai prins și în altă parte dar la noi cel puțin este de mare succes, probabil având în vedere modelul nostru cultural și comportamental”, a mai spus Udrea. 

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale, a dat detalii, la Comisia „Alegeri 2009", despre noaptea celui de-al doilea tur de scrutin din acel an, subliniind că Traian Băsescu avea mai multe voturi ca Mircea Geoană, înainte să înceapă numărătoarea celor din diaspora. Mai mult, Băsescu ar fi afirmat atunci: „Un fleac, i-am ciuruit".   

„Noi primeam prin telefon datele. Fiecare reprezentant al PDL din secția de votare trimitea numărul voturilor. Când a început să intre diaspora, noi deja știam că avem susținerea ei. Și azi, PMP a bătut PSD ( în diaspora - n.r). Darămite PDL și Traian Băsescu", a declarat, inițial, Elena Udrea.    

Ulterior, aceasta a explicat faptul că începând cu ora nouă seară, în ziua celui de-al doilea tur de scrutin din 2009, a fost în sediul PDL din Modrogan 22. „Noi aveam 8.000 de voturi în față înainte să intre Diaspora. Știam că o să-i batem. Atunci a și spus: un fleac, i-am ciuruit", a completat fostul ministru.    

De asemenea, Elena Udrea a mai spus că Traian Băsescu nu ar fi știut de întâlnirea din „sufrageria lui Gabriel Oprea" și nici ea nu știa că acolo era o „celulă de criză", cu toate că a vorbit în acea seară cu fostul vicepremier și lider al UNPR.   

Potrivit stiripesurse.ro, Udrea a explicat că în 2009, în timpul campaniei propriu zise, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi nu au avut un rol, însă imediat după alegeri cei doi, împreună cu alți oameni din servicii, au intrat în acțiune și au blocat tentativa PSD de a bloca validarea alegerilor. Udrea a explicat că, în anul 2014, Florian Coldea chiar i-a spus că momentul acela al „sufrageriei lui Oprea” este unul istoric pentru România, pentru că dacă nu se implicau el și Kovesi, Traian Băsescu nu mai câștiga al doilea mandat. 

„Eu cred că implicarea domnului Coldea, domnului Maior, a doamnei Kovesi nu a fost în timpul alegerilor, pentru că erau prea mulți oameni implicați și noi, și PSD-iștii, prea multe buletine de vot, secțiile de votare etc. Cred că implicarea lor a fost ulterioară votului, când au văzut că PSD și Cătălin Voicu încearcă blocarea validării votului la Curtea de Apel București și dacă ar fi reușit blocarea validării alegerilor poate aveau o șansă. Cert este că nu s-a reușit, Cătălin Voicu a fost reținut, pentru că era monitorizat, iar ulterior validarea alegerilor a mers normal. Ei s-au implicat abia de la momentul «sufrageria lui Oprea»", a mai spus Udrea.