ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Udrea abordează într-o manieră proprie problema crizei imigranţilor, atrăgând atenţia asupra unei distincţii foarte importante ce ar trebui făcută.
 
"Privesc aproape hipnotizată la modul în care presa românească prezintă aşa-zisul subiect al "crizei imigranţilor" de parcă ar veni sfârşitul lumii.
 
E cumva în logica semnelor apocalipsei globale şi a devenit principala preocupare a mass media: a fost criza din Grecia, apoi prăbuşirea bursei chinezeşti şi acum imigranţii.", scrie Udrea pe contul său de Facebook.

Elena Udrea e de părere că "ce vedem zilele acestea nu e o criză a imigranţilor economici, aşa cum ni se induce, ci un eventual început de criză a refugiaţilor din ţările Orientului Mijlociu", iar presa română, fără să vrea face jocul celor care vor să limiteze dreptul la liberă circulaţie în interiorul Uniunii Europene.

Klaus Iohannis, în opinia Elenei Udrea, ar trebui să se exprime tranşant în această problemă, şi nu să apere interesele ţării unde îşi are etnia:

"Distincţia este extraordinar de importantă tocmai pentru că, dacă nu se impune, putem asista la o schimbare a regulilor în UE cu privire la extinderea restricţiilor faţă de cei din Estul Europei.

Asta ar trebui să facă obiectul unei comunicări din partea Preşedintelui României, care să se poziţioneze tranşant pe acest subiect, pentru a apăra interesele ţării pe care o conduce, nu pe cele ale ţării de unde îşi are etnia. E un test important pentru funcţionarea corectă a statului.

România nu se află în mijlocul niciunei astfel de crize. Imigranţi economici nu sunt decât prin Asia, pentru că ceilalţi vor în ţări mai dezvoltate economic din Vestul Europei. Refugiaţii au preferat, până acum, alt traseu din cauza faptului că România şi-a securizat bine frontierele".