ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Udrea a fi judecată în continuare sub control judiciar în dosarul "Gala Bute" și rămâne cu interdicția de a părăsi țara, a decis vineri Înalta Curte de Casație și Justiție.

Astfel, judecătorii au decis menținerea măsurii preventive a controlului judiciar luată față de fostul ministru al Dezvoltării și i-a respins acesteia, ca neîntemeiată, cererea de înlăturare a obligării de a nu părăsi teritoriul țării fără încuviințarea instanței.

De asemenea, instanța supremă a menținut controlul judiciar față de Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.