ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avem guvern. Spor la treabă! Trebuie să NU înțelegi deloc democrația și să o batjocorești ca proasta pe maidan ca să susții altceva, după un moment în care suveranitatea poporului a fost exprimată printr-un vot ca cel de pe 11 decembrie, cu rezultatul pe cât de bine știut, pe atât de incontestabil. Și le mai urez ceva: luciditate! Mi-am promis că voi oferi răbdare. Până de Paște, dacă nu comit erori grave între timp. Să văd ce fac.

Exact același lucru îl doresc și celor care au umplut în ultimele săptămâni agora de ură, fiere și venin, făcând pe democrații, progresiștii și opozanții liberi... Nu faceți decât să dovediți meschinărie, micime și de prea multe ori prostie, în timp ce e atâta nevoie să vă investiți energia în mod contructiv! Și să îi vindecați pe perdanții de a căror sănătate și corectă reconstrucție avem atâta nevoie pentru democrația asta, în numele căreia urlă și cei care ar trebui să tacă!

Primul mare perdant, de a cărui curățire și însănătoșire e o uriașă nevoie, este PNL. Moștenitorii Brătienilor, cei făcători de țară, trebuie să iasă din corzi și să înțeleagă faptul că românii sunt scârbiți de scamatoriile cărora le-au căzut pradă. Trebuie să se dezică de importurile de laborator care i-au făcut să defileze la prezidențiale cu un individ impus din afara partidului, iar la parlamentare cu funcționărași bruxellezi sau de multi-națională de aceeași speță. Care nu au nimic în comun nici cu particula „național” din denumirea partidului, nici cu „liberal”, în sensul gândit de întemeietori. Cine nu înțelege că rezultatul acestor alegeri este în bună măsură cauzat de măgăriile ultimului an și un pic este…slab de minte, ca să nu zic idiot. Nu vă reamintesc decât un singur episod, pe care eu nu-l voi uita niciodată, pentru nemernicia lui: e inadmisibil să convoci societatea civilă la dialog prin email, după o tragedie precum cea de la "Colectiv” , să primești peste cinci mii de solicitări și să dai curs la 15-20, pe criterii dubioase, doar de tine știute, unor fețe de ONG-uri la fel de dubioase…Pentru ca apoi, în numele tragediei, să scoți din joben un guvern de funcționărași, convenabil ție și să te mai și dai tătuc de democrație! Aș înscrie chestia asta în top 3 "cele mai cinice lovituri de stat”…

Tot "spor la treabă și luciditate” le doresc și naționalistilor. Ca observație: dacă s-ar fi exprimat pe o singură voce cele trei formațiuni, naționaliștii români ar fi intrat în parlament. Și era necesar, măcar pentru a constitui contra-pondere limpede la naționalismul maghiar și implicit, echilibru. Ca să nu mai vorbim de ceea ce se întâmplă în Europa. Sau de cei peste 60% din electorat care refuză să iasă la vot de ani și ani și printre care există un contingent important de naționaliști-justițiari nereprezentați, după cum se deduce cu ușurință din mai toate sondajele de profil. Sau de atâtea subiecte care lipsesc din agenda publica… Da, sunt dator cu o explicație: atâta vreme cât cetățenii români de etnie maghiară au drepturile pe care le au și pot opta pentru formațiunile de pe eșicherul politic la fel ca ceilalți, existența în Parlament a UDMR nu poate fi explicată decât prin cheia naționalismului maghiar care transcede apartenența la România. PS: activismul nu trebuie să fie dependent de ciclul alegerilor. Sunt atâtea de asumat și de făcut, chiar din afara ecuației puterii!

Deci: spor la treabă guvernului Grindeanu, împliniți-vă promisiunile! De asemenea, spor la treabă tuturor celorlalți care invocă democrația!