ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Electoral Central a decis că alianța USR-PLUS nu poate intra în alegeri, iar cele două partide vor fi nevoite să meargă separat, informează un comunicat al Alianței.

Motivul invocat de BEC este acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează în acte ca președinți ai USR, respectiv PLUS. Mai precis, în cazul USR, ca președinte figurează Nicușor Dan, iar la PLUS este Daneș Raluca.

Liderii USR/PLUS spun că au încercat la tribunal actualizarea documentelor, dar că până acum nu au primit o sentință definitivă. 

În aceste condiții, liderii USR/PLUS acuză faptul că decizia ar avea la bază motivații politice: „ Biroul Electoral Central (BEC) a decis astăzi în mod abuziv respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. Dan Barna a fost ales președinte al USR în octombrie 2017, în vreme ce Dacian Cioloș a fost ales președinte PLUS în februarie 2019. Ambele partide au solicitat înregistrarea președinților la Tribunalul București, dar până acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianței.

Este o decizie politică luată la presiunile regimului corupt instaurat de Liviu Dragnea în România. N-au contat documentele juridice pe care le-am depus. N-au contat deciziile legale ale celor două partide și voința celor 14.000 de membri. Nu contează nici cele 200.000 de semnături pe care le-am strâns. Ne-au respins cererea pentru că lui Liviu Dragnea îi este teamă de Alianța 2020 USR PLUS, de „Fără Penali", de „Oameni Noi", de tot ceea ce înseamnă această Alianță și de toate speranțele care sunt legate de ea”.
 
Mai departe, liderii acuză faptul că BEC a luat o decizie împotriva unei formațiuni care „care în sondaje se bucură de susținerea a aproximativ 20% dintre români”. Ei au anunțat că vor contesta decizia BEC la Înalta Curte.