ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românilor din Italia le este interzis, din 4 decembrie,  să mai conducă autoturisme înmatriculate în România, dacă au o rezidență mai mare de 60 de zile, iar Guvernul României trebuie să reacționeze de urgență, a avertizat, sâmbătă, președintele PNL, Ludovic Orban.

Potrivit lui Orban, românilor care încalcă această prevedere le sunt confiscate mașinile.

„Pentru informarea celor din Guvernul României, care încă nu au aflat, este vorba de Legea nr. 132 din 1 decembrie 2018, publicată în Monitorul Oficial al Italiei în 3 decembrie 2018. Somez Guvernul să întreprindă toate demersurile necesare față de autoritățile italiene pentru a opri discriminarea la care sunt supuși cetățenii români, care ar trebui să se bucure de aceleași drepturi în cadrul Uniunii Europene. Este vorba de încălcarea gravă a două principii fundamentale, cele referitoare la dreptul de proprietate și la libera circulație”, a precizat Ludovic Orban.

Începând din 4 decembrie, în Italia a intrat în vigoare o modificare a Codului rutier italian prin care românilor le este interzis să mai conducă autoturisme înmatriculate în România, dacă respectivii români au o rezidență care este mai mare de 60 de zile. 

„Este vorba de încălcarea gravă a două principii fundamentale, cele referitoare la dreptul de proprietate și la libera circulație. Implicit, este vorba de încălcarea Tratatului Uniunii Europene prin care probabil sute de mii de români sunt prejudiciați și puși într-o situație extrem de dificilă în pragul sărbătorilor”, a subliniat Ludovic Orban.