După ce ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, s-a declarat nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este mult mai mică, europarlamentarul Daniel Buda, co-președinte al PNL Cluj-Napoca, îi acuză pe austrieci de discriminare: 

 "Îi solicit președintelui Comisiei Europene, domnului Jean-Claude Juncker, să intervină de îndată în vederea clarificării poziției Comisiei ca garant al respectării legislație europene în materie de prestații sociale! Cataloghez declarația ministrului de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, potrivit căruia Austria nu ar trebui să acorde alocații copiilor români la nivelul la care acestea sunt acordate austriecilor, ci la nivelul celor din România, drept o afirmație discriminatoare față de întreg poporul român, dar în special față de românii care trăiesc și muncesc legal în Austria.
 
Este inadmisibil ca astfel de măsuri discriminatorii să fie luate într-o țară europeană față de cetățeni europeni. Însăși discutarea unei astfel de ipoteze pune în pericol esența Uniunii Europene, fiind afectate principiile fundamentale de funcționare ale acesteia. Alocațiile pentru copii nu constituie un drept, ci o obligație a statului unde părinții trăiesc și lucrează mod legal.
 
Consider că românii «nu au dreptul» doar să le spele neputincioșii și să presteze doar muncile de jos pentru care ei sunt prea buni să le facă, ci dimpotrivă, cred că obligația statului, indiferent că este austriac sau oricare altul, este să îi respecte și să le acorde drepturile care li se cuvin. Comisia Europeană trebuie să ofere o reacție oficială imediată cu privire la această inițiativă care în mod evident contravine principiilor Uniunii Europene privind accesul nediscriminatoriu la serviciile sociale.
 
Nu dorim ca în lipsa unei reacții ferme, acest conflict să escaladeze, iar relațiile bilaterale dintre România și Austria să se altereze, într-un moment în care și așa stabilitatea din regiune este greu încercată!”, a declarat Daniel Buda, potrivit reportervirtual.ro.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews