Europarlamentarul Laurențiu Rebega a analizat situația politică din România și în opinia sa războiul din fruntea țării nu este al românilor, ci este unul al diverselor interese venite din afara țării.

Vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertăților, Laurențiu Rebega propune organizarea de alegeri anticipate „și învestirea viitorului Parlament cu obiectivul modificării Constituției”.

Iată scrisoarea transmisă de europarlamentar:

„Țara noastră a ajuns într-o situație de criză politică, iscată, aparent, din nimic. După alegeri pe care nu le-a contestat nimeni, desfășurate mai curând într-o atmosferă de apatie, Președintele a refuzat o nominalizare de premier făcută în numele unei coaliții care, împreună cu UDMR și grupul minorităților, deține o majoritate solidă în Parlament. Această situație este o surpriză doar pentru naivi sau pentru cei deconectați de la peisajul politic. În fond, în noiembrie 2015, Guvernul Ponta nu și-a dat demisia în urma unei moțiuni de cenzură sau a unui vot popular, ci în urma unei revolte de stradă la care au participat maxim 50.000 de cetățeni. Acest tip de nemulțumire, care ocolește democrația și se manifestă prin minorități gălăgioase ieșite în stradă, îl vedem și în Polonia sau Ungaria sau în alte țări în care guvernele încearcă să promoveze o agendă dominată de interesul național și nu de interesele străine.

Să o spunem deschis! Președintele Iohannis și premierul Cioloș au încercat să impună în România o politică în care obiectivele principale țin de interesele companiilor multinaționale și ale birocrației de la Bruxelles. În acest scop, nu au făcut economie de mijloace financiare și de manipulare. Cu toate acestea, poporul a votat altfel. Președintele Iohannis s-a văzut nevoit să tragă de timp până la primirea unor instrucțiuni. Le-a primit! Refuzul de a desemna premierul propus de majoritatea parlamentară face parte dintre prerogativele sale și nu poate fi un motiv pentru o eventuală suspendare. Este foarte probabil că domnul Iohannis va refuza orice propunere de premier din partea alianței PSD-ALDE, împingând încet-încet România către alegeri anticipate. Analiza datelor electorale a arătat că scorul obținut de PSD ar fi fost mai mic în cazul unei prezențe la vot mai mari. Strategia cuplului Iohannis-Cioloș constă, deci, în creșterea mizei și o mobilizare a electoratului așa-zis „de dreapta” la eventuale alegeri anticipate.

Pe de altă parte, șefii coaliției PSD-ALDE nu au reușit să scoată dezbaterea politică din paradigma corupției, o paradigmă care îi dezavantajează. Propunerea doamnei Shhaideh ca premier, oricât de îndrăzneață, a avut neajunsul că a nemulțumit, în primul rând, un segment consistent al electoratului PSD. Ceea ce se vede din afară, acum, este o confruntare între un german luteran și o turcoaică musulmană. Adică un război care nu este al României! 60% dintre cetățenii români au tăcut la ultimele alegeri. Țara e guvernată, pe furiș, prin ordonanțe ale unui guvern departe de a fi legitim. Președintele este evident părtinitor și joacă un rol dictat din afară. În aceste condiții, tergiversările nu pot duce decât la o confuzie și mai mare și la manipulări pe măsură. Singura soluție, în acest moment, este o reconfigurare a Constituției care să permită concentrarea clasei politice pe interesul național.

Cer, în consecință, organizarea de urgență a alegerilor anticipate și învestirea viitorului Parlament cu obiectivul modificării Constituției. Dacă nu vom avea un stat național puternic, în următorii 25 de ani, România va dispărea de pe harta Europei!”, a scris europarlamentarul Laurențiu Rebega.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews