Europarlamentarul PNL, Adina Vălean, spune că migranții veniți ilegal prin Marea Mediterană nu pot fi lăsați să se înece și se întreabă cum pot fi integrați imigranții veniți „în valuri masive”.

Într-un interviu publicitar publicat pe siteul Hotnews, soția lui Crin Antonescu oferă și soluția.

„Regulile sunt aspre și acum. Problema este aceea a migrației ilegale. Deci cum faci să-i oprești pentru că oamenii ăia vin val peste tine. Pentru că sunt în bărci în Mediterană și nu poți să-i lași să se înece, că doar suntem creștini, suntem oameni care prețuim viața. Nu poți să-i lași. În asta constă dificultatea, cum poți, păstrându-ți valorile tale de Uniunea Europeană, să integrezi valuri masive de migranți care, în fine, sunt într-o mare măsură un corp străin societății europene.[...]

Partidul nostru propune un plan Marshall pentru Africa. De ce nu? Pentru că dacă acolo ar exista investiții economice pentru tinerii care sunt principalul motor al acestei migrații ilegale, că sunt în putere, vor să vină să muncească, să câștige bani, să trăiască într-o lume mai modernă, dacă toate aceste lucruri le putem duce acolo, pentru că Uniunea Europeană este un spațiu extrem de bogat și am putea pune la cale acest plan Marshall pentru Africa. Astfel încât să ne gândim să aibă locuri de muncă, atunci nu ar avea un motiv anume să plece. Și nu în ultimul rând, măsuri de integrare a celor care au venit deja și sunt primiți să rămână. Este ceva ce e esențial pentru societate.

Nu putem rămâne rupți complet cultural unii de alții și există un set de lucruri la care ne-am gândit și de ce nu, cei care nu reușesc să se integreze trebuie să își asume acest lucru. Dar trebuie să le oferim posibilitatea de integrare, locuri de muncă, acces la școală, acces la cunoaștere culturală, deci măsuri active de abordare a imigrației ilegale”, a spus ea pentru sursa citată.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews