ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul PNL, Adina Vălean, spune că migranții veniți ilegal prin Marea Mediterană nu pot fi lăsați să se înece și se întreabă cum pot fi integrați imigranții veniți „în valuri masive”.

Într-un interviu publicitar publicat pe siteul Hotnews, soția lui Crin Antonescu oferă și soluția.

„Regulile sunt aspre și acum. Problema este aceea a migrației ilegale. Deci cum faci să-i oprești pentru că oamenii ăia vin val peste tine. Pentru că sunt în bărci în Mediterană și nu poți să-i lași să se înece, că doar suntem creștini, suntem oameni care prețuim viața. Nu poți să-i lași. În asta constă dificultatea, cum poți, păstrându-ți valorile tale de Uniunea Europeană, să integrezi valuri masive de migranți care, în fine, sunt într-o mare măsură un corp străin societății europene.[...]

Partidul nostru propune un plan Marshall pentru Africa. De ce nu? Pentru că dacă acolo ar exista investiții economice pentru tinerii care sunt principalul motor al acestei migrații ilegale, că sunt în putere, vor să vină să muncească, să câștige bani, să trăiască într-o lume mai modernă, dacă toate aceste lucruri le putem duce acolo, pentru că Uniunea Europeană este un spațiu extrem de bogat și am putea pune la cale acest plan Marshall pentru Africa. Astfel încât să ne gândim să aibă locuri de muncă, atunci nu ar avea un motiv anume să plece. Și nu în ultimul rând, măsuri de integrare a celor care au venit deja și sunt primiți să rămână. Este ceva ce e esențial pentru societate.

Nu putem rămâne rupți complet cultural unii de alții și există un set de lucruri la care ne-am gândit și de ce nu, cei care nu reușesc să se integreze trebuie să își asume acest lucru. Dar trebuie să le oferim posibilitatea de integrare, locuri de muncă, acces la școală, acces la cunoaștere culturală, deci măsuri active de abordare a imigrației ilegale”, a spus ea pentru sursa citată.