Cum arată complexul FABULOS realizat de BOR pentru săraci, bătrâni şi copii. Centrul "Sfântul Gheorghe" este cel mai mare din Transilvania

În acest weekend la Românaşi, judeţul Sălaj, se deschide un complex social impresionant, de care vor beneficia copiii, sărmanii şi bătrânii.
Investiţia, realizată la iniţiativa preotului paroh Gheorghe Gherman, are o valoare estimată de 12 milioane de lei. Construcţia a început în anul 2.000.
Acesta spune că cea mai mare parte a sumei provine din donaţiile credincioşilor. Un singur om a donat peste 20% din suma necesară.
”La început au fost credincioși răzleți, din parohie, oameni care aveau încredere în preotul Gherman. Apoi ni s-au alăturat și oameni cu stare. Un domn, care dorește să-și păstreze anonimatul, s-a oferit să ne ajute mai consistent (a donat 20 – 22 la sută din suma totală, adică aproximativ 2,5 milioane de lei – n.r.). Apoi ni s-au alăturat alți doi domni, asociați ai aceleiași firme (de unde provine 28 – 30 la sută din sumă). Cam 5 – 6 la sută este contribuția credincioșilor din parohie, 1 la sută este contribuția Consiliului Local, prin Consiliul Județean, 10 – 15 la sută ne-a dat Secretariatul de Stat pentru Culte, iar diferența, de aproximativ 4 milioane de lei, este de la credincioși din țară și din străinătate”, explică părintele Gherman.
Complexul are peste 3.470 de metri pătraţi şi cuprinde uprinde 50 de camere cu 25 de băi, camere pentru asistenţă medicală, sală de gimnastică sportivă recuperatorie, punct farmaceutic, magazin de incintă, coafor, frizerie, club, bibliotecă, sală de mese, bucătărie, spaţii de depozitare, spălătorie, ateliere (mecanic şi de tâmplărie), apartamente pentru oaspeţi, birouri pentru administraţie şi o capelă.
n cadrul complexului vor funcționa trei centre. Este vorba, în primul rând, despre un centru de zi pentru copii, cu o capacitate de 30 de locuri, care își propune să contribuie la reducerea abandonului școlar prin sprijinirea copiilor proveniți de familii sărace.
”Ne gândim în primul rând la copiii din clasele primare, pe care la ora 12.00, când termină cursurile, vor fi luați de la școală și vor fi duși la centru, unde vor primi masa de prânz, se vor odihni, după care vor avea program de învățat. Seara vor lua cina, după care vor fi duși acasă”, a spus preotul Gabriel Gârdan, care este președintele Asociației Filantropia Largiana, pentru Vocea Transilvaniei.
La complexul de la Românaşi vor locui, permanent, 30 de copii din medii defavorizate.Complexul va include și un centru de tip rezidențial pentru persoane vârstnice, cu o capacitate de 50 de locuri.
Părintele Gherman s-a gândit şi la hrana micuţilor şi va înfiinţa o fermă.
Pe același subiect

Donald Trump își pregătește revenirea în forță la Casa Albă: Sunt mai furios acum decât am fost vreodată. Îi vom opri pe transsexuali, pe rasiștii radicali de stânga, pe comuniștii vopsiți în roz și pe perverșii care încearcă să ne îndoctrineze copiii

Rusia susține că Republicii Moldova i s-a pregătit rolul următoarei Ucraine. România și Polonia pot deveni ținte dacă își pun la dispoziție bazele aeriene pentru forțele ucrainene

Istoricul George Damian: Putiniști rău cei de la RAND Corporation, vor negocieri pentru pace. Oameni răi, trebuie incluși rapid pe lista neagră

Coincidență? Decesele Covid aproape s-au dublat în Canada de când a apărut vaccinul anticovid

Ministrul ungar de externe, replică acidă pentru ambasadorul Statelor Unite la Budapesta: Să își vadă de treaba lui. Nu primim guvernatori sau procurori. Nu ne spune el cum să ne conducem viețile

Franța, din nou în stradă. 2,8 milioane de oameni protestează împotriva lui Macron. VIDEO
Recomandările noastre
Locații: Românaşi, Sălaj
Subiecte: Religia în România
Organizații: Biserica Ortodoxă Română
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (7)