ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Custodele Coroanei României, M.S. Margareta, și A.S.R. Principele Radu, și-au exprimat sâmbătă tristețea pentru decesul Sultanului Omanului. Qaboos bin Said al-Said a murit vineri seară, la vârsta de 79 de ani, după 5 decenii de domnie. 

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au aflat cu tristețe despre decesul Sultanului Omanului, Qaboos bin Said. Majestatea Sa Defunctă a fost unul dintre cei mai importanți lideri ai lumii musulmane, cu o domnie care s-a întins pe o jumătate de secol.

Sultanul Qaboos a absolvit Academia Regală Militară Sandhurst din Marea Britanie și a urcat pe tronul Sultanatului Oman în anul 1970. În cele cinci decenii de domnie, suveranul s-a remarcat drept unul dintre cei influenți promotori ai păcii în regiune, iar țara sa a cunoscut un extraordinar proces de modernizare și dezvoltare.

Majestatea Sa Custodele Coroanei a trimis în această dimineață, în numele Casei Regale a României, o scrisoare noului suveran al Sultanatului Oman, Majestatea Sa Sultanul Haitham bin Tariq al Said”, a postat Familia Regală a României, sâmbătă, pe pagina proprie de social media

Sultanul Omanului, Qaboos bin Said al-Said, a decedat vineri seara, la vârsta de 79 de ani, potrivit media oficiale din Oman. În memoria acestuia au fost declarate trei zile de doliu național, potrivit Reuters.

Haitham bin Tariq al-Said, vărul sultanului Qaboos bin Said al-Said, a depus sâmbătă jurământul în calitate de nou suveran al Omanului, a anunțat guvernul de la Muscat, potrivit AFP. Noul sultan al Omanului s-a angajat să continue politica externă de „non-ingerință” a predecesorului său, scrie Agerpres