ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Explicații fanteziste, propuneri totalitare, teorii ale conspirației vor să împacheteze într-un ambalaj digerabil locul doi ocupat de forțele "progresiste”.

Să începem cu preferatul Alinei Mungiu, Nicușor Dan. Acesta a găsit explicația înfrângerii Clodildei Armand la sectorul 1: frauda. Asta pentru că USB a avut inițial delegați în toate secțiile de votare din sector dar o parte s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5 care a avut loc duminică seară. "Nu puteam să îi mai înlocuim, pentru că era o dată limita până la care se propuneau și au rămas niște secții în care nu am avut pe nimeni", spune Nicușor Dan. Adică hipsterii care ies în stradă pentru soarta democrației nu rezistă când au de ales între democrație și Maroon 5. Nicușor a cerut renumărarea voturilor în câteva secții de votare unde n-a avut observatori sperând că va demonstra murdara coaliție între partidele "vechi” împotriva noului său partid "anti-sistem”. Un partid anti-sistemul politic românesc dar pro-sistemul globalist, pro-justiție teleghidată și pro-directive europene îndeplinite cu sfințenie.

Vreți să știți cum de a fost posibil votul anti DNA și anti-recomandările ambasadei SUA astfel încât să câștige candidați cercetați de justiție și anchetați penal? Asta în condițiile în care 60% din populație susține DNA în sondaje? Păi, ne explică Dan Tăpălagă pe Hotnews, exact cei care apreciază DNA au stat acasă! "Faptul că oamenii spun pe de-o parte că au încredere în DNA, iar pe de altă parte votează corupți nu reprezintă o contradicție. Nu sunt unii și aceeași oameni. Cei care își declară încrederea în justiție fie nu au votat, fie au fost mai puțini la vot decât ceilalți”. De ce-or fi stat majoritar acasă fanii DNA, doar era momentul să acorde un vot de mulțumire pentru arestările pe bandă rulantă din ultima vreme? Articolul lui Tapalagă se încheie în notă amenințătoare.
 
"Partidele nu se pot baza pe cele câteva accidente pentru a ataca justiția. Dacă o vor face, vor pierde ca de obicei pariul cu alegătorii. După Colectiv, masa tăcută poate ridica oricând un val împotriva lor”. Iar masei tăcute bine ghidonate în manifestările de după Colectiv tocmai i s-a pregătit o jucărie nouă, USR.
 
Chiar dacă cei care au votat la aceste alegeri locale sunt doar minoritarii anti-DNA cum spune Dan Tăpălagă, statul n-ar trebui să rămână impasibil ci să gândească bariere legislative pentru că electoratul să nu mai dea cu tifla justiției, este de părere filosoful Liiceanu pe contributors.ro. "Vor fi fiind unii care vor spune că cei care-și aleg singuri hoți și bandiți ca primari sunt la fel de mizerabili ca aceia pe care i-au ales, căci, asemenea lor, ei au pierdut distincția existență între bine și rău. Nu cred asta. Poate că venim dintr-un timp al istoriei în care această distincție s-a pierdut. Și-atunci e obligația legiuitorului să ne educe prin lege, să ne dea reperele și să ne ajute să redobândim claritatea morală pe care am pierdut-o în deceniile din urmă, învinși de umilință, corupție și mizerie”. Cu alte cuvinte, nu contează prezumția de nevinovăție, să nu ne pierdem în dezbateri sterile despre dinstincțiile dintre arest preventiv și condamnare definitivă, legea să-i scoată definitiv din viața politică pe toți cei asupra cărora planează "suspiciunile rezonabile” ale procurorilor. 

Hipsterii și cei care au mărșăluit pe străzi împotriva Guvernului Ponta au deja temele pentru acasă fixate de Alina Mungiu. "Societatea bună trebuie să se asocieze dacă nu vrea să piară în netrebnicie, oamenii trebuie să își dea mâna în fața kreaturilor. Timpul construcției a venit. Căutați pe cei care gândesc ca noi și ca voi, și veniți, singur sau cu câțiva oameni în care aveți încredere, să amplificăm operația de salvare la nivel național. O să se cheme Uniunea Salvați România, dar, să ne înțelegem, pe voi vă salvați în primul rând, nu pe alții”. 
 
Cam de la mișcarea legionară încoace nu s-a mai văzut prin România atâta râvnă antipoliticianistă. Numai că în cazul legionarilor discursul mai conținea și ceva naționalism și trăire creștin-ortodoxă. La USR adaosul e compus din internaționalism și diversitate libercugetătoare.