ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban a numit-o pe Olivia Diana Morar în funcția de Secretar de Stat al Ministerului Justiției, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, citate de ziare.com.

Morar este de profesie avocat și este fost consilier PNL în Municipiul Bistrița și șefă a organizației de femei a PNL din județ.

Tatăl Oliviei Diana Morar a fost fostul căpitan de Securitate Bonca Valeriu, decedat în 2013. În dosarul părintelui Nicolae Steinhardt, apare faptul că acest ofițer fusese unul dintre însărcinații cu aflarea „acțiunilor necorespunzătoare” pe care monahul de la Rohia le-ar fi întreprins împreună cu fostul deținut politic Teohar Mihadaș și profesorul Radu Săplăcan.

De fapt, părintele Steinhardt era „vinovat” că participa la un Cenaclu Literar organizat în orașul Beclean, din județul Bistrița Năsăud de profesorul Săplăcan, după scria Gazeta de Maramureș.
 
La decesul căpitanului Bonca Valeriu, în 2013, în presa locală au fost publicate numeroase mesaje de condoleanțe de foști colegi, colonei în rezerva și chiar Asociația Ofițerilor în Rezervă și Retragere din SRI a vrut sa aducă, astfel, „un pios omagiu la trecerea in eternitate a fostului nostru camarad", după cum notează ziare.com.

Tatăl lui Ludovic Orban a fost ofițer de Securitate în cadrul Direcției Regionale Brașov, între 1948-1956, când a fost trecut în rezervă, după cum arată dosarul său de la CNSAS.