ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele Parlamentului European Ioan Mircea Pașcu dezminte zvonurile potrivit cărora Finlanda va lua președinția Consiliului UE, în locul României. Acesta a anunțat marți  că Finlanda a fost dezinformată atunci când i s-a spus despre România că nu este pregătită pentru acest pas în 2019, potrivit Mediafax.

Vicepreședintele Parlamentului European Ioan Mircea Pașcu  a declarat marți seară într-o intervenție a unei emsiuni de știri, că Finlanda nu ne va lua locul la președinția Consiliului UE: „Eu cred că aici MAE a lămurit în mare parte problemă. Finlanda bănuiesc că a fost indusă în eroare că România nu e capabilă să facă acest lucru. Nu au mai insistat. Ar trebui să fim un pic mai conștienți cu ce valoare au declarațiile noastre. Cum unii au sărit la cap cu rezoluția și MCV și au scos aceste lucruri prin care câștigă pe plan intern, dar care dăunează pe plan extern.”

România urmează să conducă Consiliul UE în 2019, dar președintele României, Klaus Iohannis consideră nu suntem suficienți de pregătiți  pentru noul pas. Astfel, potrivit unor zvonuri din presă, Finlanda s-a oferit să o înlocuiască, dar președintele Juha Sipilä  a confirmat că nu s-a pus în discuție această problem, ci, dimpotrivă Bucureștiul a declarat că suntem pregătiți pentru preluarea marii funcții.