ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că președintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu „ca la început", dând exemple de proastă colaborare cu Guvernul la nivelul Primăriei, unde proiectele "se lovesc de un zid", iar relația Executivului cu administrația locală este "mai proastă" decât pe vremea Cabinetului Cioloș.

„Privesc și eu cu atenție și puțină îngrijorare faptul că domnul președinte a explicat că premierul nu se mai consultă la fel de des cu el ca la început, că nu se mai întâlnesc la fel de des ca la început. Motivele pentru care sunt în această situație nu le cunosc, dar mă îngrjiorează faptul că premierul nu mai are timp să se întâlnească cu președintele partidului", a spus Firea la Antena 3.

Ea a vorbit și despre relația Guvernului cu administrația locală, în special cu Primăria Capitalei, unde Executivul nu ar ajuta-o.

„Tot ceea ce solicită Primăria Capitalei către Guvern se lovește ca de un zid. Avem o relație mai proastă decât pe vremea tehnocraților", a spus Firea.

Primarul Capitalei a acuzat că Executivul refuză să sprijine administrația în domenii precum Centura Bucureștiului și administrarea metroului.

„Vreau doar să punctez legat de reacția unora dintre membrii Cabinetului la problemele Bucureștiului. O Capitală bine administrată înseamnă o țară bine administrată. (...) Dacă solicit sprijin guvernamental nu o fac pentru mine. (...) Sunt surprinsă că există o reacție ori înceată, ori de refuz, din partea reprezentanților unor ministere, care pur și simplu pun în dificultate Primăria Capitalei", a spus Gabriela Firea.

Ea a spus că, dacă Guvernul nu intervine, se va ocupa de probleme Primăria.