Decizia României de a cumpăra rachete Patriot cu 3,9 miliarde dolari nu este aplaudată de Florin Călinescu. Actorul  este ironic atunci când vine vorba de achiziționarea sistemul de apărare de la americani. În colimatorul său a intrat și Klaus Iohannis.

„Să ne înțelegem. Bunicul meu a murit la 30 de ani pe frontul antisovietic. Niciodată nu ar trebui ca ăstia să mai ajungă pe aici. Să nu uităm insă că mulți alții au pierit aici acasă așteptându-i pe americani.

Acum președintele nostru neamț umblă teleleu pe litoral ca aia de închiriază camere la turiști vorbind patriotic despre necesitatea de a ne apăra de racheti cu rachete „petriot”.  Aproape 80 de ani le-a luat yankeilor să priceapă că pe banii nostri avem nevoie de marfa lor. Așadar să ne Deveselim! Rachetele astea, petriot, o sa sperie Rusia atat de tare ca o sa ne dea repede de tot, tezaurul, Basarabia si tot ce ne-au mai ciordit”, a scris Florin Călinescu pe Facebook.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă că rachetele Patriot nu sunt concepute pentru a fi folosite în mod ofensiv, deci nu vom ataca pe nimeni.
 
„În primul rând, trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziții. Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotați, ca armata noastră să beneficieze de dotări moderne, eficiente. Este un lucru absolut necesar și aceste dotări nu sunt gândite pentru a ataca pe cineva. Ele sunt gândite pentru a ne apăra, pentru a garanta securitatea românilor în România”, a arătat Iohannis.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews