ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia României de a cumpăra rachete Patriot cu 3,9 miliarde dolari nu este aplaudată de Florin Călinescu. Actorul  este ironic atunci când vine vorba de achiziționarea sistemul de apărare de la americani. În colimatorul său a intrat și Klaus Iohannis.

„Să ne înțelegem. Bunicul meu a murit la 30 de ani pe frontul antisovietic. Niciodată nu ar trebui ca ăstia să mai ajungă pe aici. Să nu uităm insă că mulți alții au pierit aici acasă așteptându-i pe americani.

Acum președintele nostru neamț umblă teleleu pe litoral ca aia de închiriază camere la turiști vorbind patriotic despre necesitatea de a ne apăra de racheti cu rachete „petriot”.  Aproape 80 de ani le-a luat yankeilor să priceapă că pe banii nostri avem nevoie de marfa lor. Așadar să ne Deveselim! Rachetele astea, petriot, o sa sperie Rusia atat de tare ca o sa ne dea repede de tot, tezaurul, Basarabia si tot ce ne-au mai ciordit”, a scris Florin Călinescu pe Facebook.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă că rachetele Patriot nu sunt concepute pentru a fi folosite în mod ofensiv, deci nu vom ataca pe nimeni.
 
„În primul rând, trebuie să vedem pentru ce se fac aceste achiziții. Noi nu ne pregătim să atacăm pe nimeni. Noi ne pregătim să fim mai bine dotați, ca armata noastră să beneficieze de dotări moderne, eficiente. Este un lucru absolut necesar și aceste dotări nu sunt gândite pentru a ataca pe cineva. Ele sunt gândite pentru a ne apăra, pentru a garanta securitatea românilor în România”, a arătat Iohannis.