ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Născut la 14 decembrie 1960 în Caracal (Olt), Florin Iordache, viitorul ministru al Justiției în Guvernul Grindeanu, este căsătorit și are un copil.

A absolvit Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Craiova, iar în perioada 1985 – 1989 a lucrat ca inginer, la Fabrica de Mobilă din Caracal. Apoi, până în 1996, Iordache a fost inginer șef și director SAFAR S.F.6 Caracal.

Din 1996 a devenit  președinte al Organizației județeane Olt a Partidului Socialist, dar și viceprimar la Primăria Caracal. A deținut ambele funcții până în 2000, când a devenit deputat, dar și vicepreședinte al PDSR/PSD - Organizația județeană Olt.

Ȋn 2002, Iordache a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Craiova, iar mai târziu a urmat mai multe cursuri cursuri postuniversitare:
• 2004: cursuri postuniversitare la Institutul Național de Administrație, dar masterat la Institutul Național de Administrație; 
• 2006: cursuri postuniversitare la Colegiul Național de Apărare, dar și alt masterat, la Universitatea „Nicolae Titulescu”din București;
• 2007: doctorat în „Relații economice internaționale”
• 2008: cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român

Din 2000 și până în prezent, Florin Iordache a obținut cinci mandate de deputat. 

Soția sa, Magdalena Iordache, a fost judecătoare la Ȋnalta Curte de Casație și Justiție și s-a pensionat în ianuarie 2015, la vârsta de 47 de ani. 

Ȋn iunie 2008, la prezentarea și dezbaterea Raportului Comisiei juridice cu privire la formularea cererii de urmărire penală a lui Miron Mitrea, pentru fapte săvârșite în exercițiul funcției de ministru al transporturilor în perioada 2001-2004, Florin Iordache declara în plenul Camerei Deputaților: „Eu cred - și am spus - în continuare că asistăm la un dosar politic, asistăm la o încercare a DNA-ului de subordonare a Parlamentului, asistăm în continuare la incompetență din partea domnului Daniel Morar, asistăm în continuare la insubordonare, pentru că este anormal ca un set de dosare să se plimbe la Președinție, să se plimbe la Parlament, și procurorul general al României să nu aibă cunoștință și să aibă cunoștință numai la sesizarea pe care am făcut-o noi. (...) Am spus-o și o susțin în continuare: este incompetență, este rea-voință, este un abuz, este, dacă vreți, o încercare de a subordona Parlamentul intereselor unui singur om. Și dumneavoastră știți că DNA-ul a fost și răspunde în continuare la o singură comandă politică.”

 Ȋn 2013, Florin Iordache scria pe blogul său că, „prin decizia luată de doamna ministru Pivniceru, în privința detașării doamnei procuror Kovesi la Bruxelles, USL demonstrează încă o dată că este un garant al independenței justiției în fața politicului.”

Florin Iordache este vicepreședinte al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România, organizație condusă de Mugur Isărescu.

Potrivit declarației sale de avere, Florin Iordache deține, împreună cu soția sa, un teren intravilan de 450 de metri pătrați și o casă de 238 metri pătrați în Bragadiru, cumpărate în 2009, plus un autoturism Volkswagen Golf din 2013.