ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu a prezentat o listă cu 80 de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia, pe care spune că a primit-o din partea unui prieten rus şi pe care figurează şi cinci români, respectiv Chifu, Eugen Tomac, Gheorghe Haţegan, Adrian Cioroianu şi Liviu Chondon.
 

Vineri, premierul olandez Mark Rutte anunțase că Rusia a trimis o listă neagră cu zeci de politicieni din UE cărora li s-a interzis să intre în Rusia.

”Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus”, a declarat șeful diplomației olandeze. Ruute El a precizat că Moscova a luat această decizie ca represalii în urma sancțiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei după sancțiunile destabilizatoare ale acesteia din urmă împotriva Ucrainei. Prin urmare, a subliniat Rutte, această listă 'nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului internațional', transmite Agerpres.

Printre cei 80 de politicieni indezirabili se află și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, transmite AFP.