Despre evenimentele din ultimele zile s-au spus și s-au scris o mulțime de păreri și opinii. Dintre acestea, însă, una din cele mai interesante îi aparține fostului ministru de externe, dar și președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Adrian Severin.

Fostul europarlamentar spune că pe străzile României se desfășoară, geografia politică a Europei Centrale și de Est, la Dunărea de jos și la Marea Neagră.

Severin afirmă că evenimentele oferă ocazia resetării intereselor franco-germane pe teritoriul României.

"În ciuda a ceea ce își imaginează oamenii de bună credință care își strigă cu disperare de câteva zile frustrările legitime pe străzile Bucureștiului și ale altor orașe românești, ceea ce se resetează sub ochii noștri nu este politica României ci geografia politică a Europei centrale și de est, la Dunărea de jos și la Marea Neagră", scrie Severin pe blog.

Acesta susține că America este marea perdantă a evenimentelor din ultimele zile.

" Franța își va lua și ea tainul. (Prietenii premierului "cel așteptat” știu de ce.) "Pseudo-revoluția” de pe Dâmbovița oferă ocazia resetării "motorului franco-german” pe plaiul mioritic. Aceasta după ce el se gripase de ani buni alergând bezmetic pe magistralele trans-europene.
 
În fața unei asemenea ofensive "revoluționare” America este cea care pare a pierde teren. Justiția română "americanizată” este un instrument prea tocit de atâtea decapitări pentru a mai fi eficient; dacă nu cumva a trecut pas cu pas în tabăra germană. În măsura în care va reuși, resetarea geo-politică a României va lua locul sângeroasei lupte împotriva corupției care a ajuns să îi deranjeze masiv pe "investitorii” – pardon, coloniștii – străini", notează fostul ministru.

Replica americană nu se va lăsa, însă, prea mult așteptată.

"Gramatica englezei americane nu cunoaște conjugarea verbului "a capitula” la persoana întâi. Washingtonul mai are în cazărmi destulă societate îmbrăcată în uniforme civile. Cel mai probabil își va "reseta” politica românească spre a "confisca revoluția colectivă” aprinsă de euro-asiatici în cluburile cetății lui Bucur-ciobanul. De la rock la cazacioc și de-aici iarăși la rock! Noi … bătuta tot pe loc. Să le fie cu noroc!", a scris Adrian Severin.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews