Senatorul PSD Liviu Pop, fost Ministru al Educației, a publicat o imagine pe o rețea de socializare în care SUA, Olanda, Germania și Austria sunt prezentate ca niște gândaci care invadează România.

În ilustrația postată de Liviu Pop apare o farfurie pe care se află harta României, în interiorul căreia se află o sondă de gaze naturale, precum și gândaci care au atribuite numele Statelor Unite ale Americii, Austriei, Olandei și Germaniei.

În poză, mai apar: Liviu Dragnea, care spune „Stop! Gazele nu pleacă gratis din România” și Klaus Iohannis care afirmă „Păi te arestăm și tot îl luăm”.

„Mi s-a părut foarte, foarte interesantă (imaginea - n.r.), de aceea am pus-o. Mesajul a fost preluat de pe un site de socializare. Nu am interpretat poza din punct de vedere al animalelor care apar în poza, doar mesajul domnului președinte Iohannis m-a impresionat”, a declarat senatorul PSD Liviu Pop pentru Mediafax.

„Doamne ferește, nu am comparat pe nimeni cu gândaci. Eroare cred că este mesajul președintelui Iohannis. Nu putem compara partenerii cu animalele, de fapt pe nimeni nu putem compara cu animale. Nu cred că e nevoie de o reacție pentru că repet nu am intenția și nu o să am intenția de a compara o țară cu un animal sau o persoană cu un animal. Nu, mi-a plăcut partea de sus a postării, dar nu puteam să tai că eram acuzat de plagiat și atunci trebuia să las jos de unde am preluat, scrie în partea de jos de unde am preluat postarea”, a susținut Pop.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews