ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul PSD Liviu Pop, fost Ministru al Educației, a publicat o imagine pe o rețea de socializare în care SUA, Olanda, Germania și Austria sunt prezentate ca niște gândaci care invadează România.

În ilustrația postată de Liviu Pop apare o farfurie pe care se află harta României, în interiorul căreia se află o sondă de gaze naturale, precum și gândaci care au atribuite numele Statelor Unite ale Americii, Austriei, Olandei și Germaniei.

În poză, mai apar: Liviu Dragnea, care spune „Stop! Gazele nu pleacă gratis din România” și Klaus Iohannis care afirmă „Păi te arestăm și tot îl luăm”.

„Mi s-a părut foarte, foarte interesantă (imaginea - n.r.), de aceea am pus-o. Mesajul a fost preluat de pe un site de socializare. Nu am interpretat poza din punct de vedere al animalelor care apar în poza, doar mesajul domnului președinte Iohannis m-a impresionat”, a declarat senatorul PSD Liviu Pop pentru Mediafax.

„Doamne ferește, nu am comparat pe nimeni cu gândaci. Eroare cred că este mesajul președintelui Iohannis. Nu putem compara partenerii cu animalele, de fapt pe nimeni nu putem compara cu animale. Nu cred că e nevoie de o reacție pentru că repet nu am intenția și nu o să am intenția de a compara o țară cu un animal sau o persoană cu un animal. Nu, mi-a plăcut partea de sus a postării, dar nu puteam să tai că eram acuzat de plagiat și atunci trebuia să las jos de unde am preluat, scrie în partea de jos de unde am preluat postarea”, a susținut Pop.