ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că în România olandezul Frans Timmermans și fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Koveși, „presau sistemul să furnizeze dosare și arestări” de primari, consilieri locali, parlamentari, miniștri sau foști miniștri pentru „conflict de interese”, în timp ce la nivel de UE se fură organizat miliarde de euro, cu îngăduința înalților funcționari europeni și nu este nicio problemă.

„Conflictul de interese!

Este o infracțiune de serviciu pe care Codul Penal o sancționează cu 1 la 5 ani închisoare și interzicerea unor drepturi civile.

In România, zeci de primari, consilieri locali, parlamentari, miniștri în funcție sau foști miniștri sau conducători de campanii electorale, au trecut prin arest preventiv, prin ani lungi de judecată incheiați cu condamnări în numele 'conflictului de interese'.

Niciodată Bruxellul nu era mulțumit, nici de numărul de condamnări și nici de anii de închisoare. Olandezul Frans Timmermans și Procurorul șef Koveși, deveniți legende Europene anticorupție presau sistemul să furnizeze dosare și arestări. Cei doi livrau zilnic dosare, multe din ele contrafăcute, la fabricile de înscenări de la Ploiești, Brașov, Oradea, Constanța, București.

Fără acces la Schengen, fără credibilitate, dar cu două grupări în Parlamentul European a căror singura preocupare era să-și denigreze țara, România se scufunda în mocirla unei țări fără relevanță în interiorul UE, chiar dacă era a șaptea țară ca mărime din 28.

In 2018 au apărut două rapoarte cu efecte zdrobitoare:

Unul se numește 'Fraudarea TVA' din care aflăm că la nivelul UE, crima organizată fură din TVA aproximativ 170 MILIARDE EURO anual, prin crearea unui 'carusel al fraudei'. O astfel de mașinărie de furat bani n-ar fi putut funcționa fără îngăduința unor înalți funcționari.

Mai aflăm că pe piață se vând anual țigări netimbrate în valoare de cca 10 miliarde Euro;

Și pentru ca lucrurile să fie rotunde, aflăm ca anual, din fondurile europene se fura cca 350 – 450 milioane euro, campionii fiind oameni dintr-un stat fondator.

Un asemenea nivel de fraudare n-ar fi putut funcționa fără ca oameni importanți să se afle într-un grav conflict de interese.

Este motivul pentru care, în Plenul Parlamentului European am cerut uniformizarea definiției conflictului de interese.

P.S. – În afara acestui raport bine ferecat în sertarul lui Frans Timmermans, mai stă raportul cu privire la corupția din interiorul Uniunii Europene. Cu aceste două rapoarte este greu să mai susții că singura țară coruptă este România. Operațiunea a eșuat, pionul principal a fost extras și pus la adăpost, iar Timmermans nu mai vorbește de corupție”, a scris Băsescu.

Ceea ce nu spune Băsescu este că „sistemul” de care vorbește acum a fost girat chiar de el, pe vremea când era Președintele României.