Publicația britanică „The Telegraph" anunță că Nicolae Medforth-Mills și soția lui, Alina Binder, s-au stabilit în România.

Singurul fiu al prințesei Elena, a doua dintre cele cinci fiice ale regelui Mihai, Medforth-Mills se află în mijlocul unui scandal cu privire la linia de succesiune la un tron care oricum nu mai există, scriu englezii.

Cândva un favorit al regelui, care în anul 2007 l-a numit Prințul Nicolae al României, acesta a căzut ulterior în dizgrație și în august 2015 i-a fost luat titlul, din motive rămase neelucidate, mai adaugă The Telegraph.

„Unii spun că regele era furios când a aflat că este tatăl unui copil ilegitim cu o activistă de mediu româncă, trezind amintiri vechi despre tatăl regelui, playboy-ul Carol. Alții spun că nu i-a plăcut faptul că Nicolae se lupta pentru poziție cu cea mai mare dintre fiicele lui, prințesa moștenitoare Margareta (o fostă iubită a lui Gordon Brown), care nu are copii alături de soțul ei, prințul Radu. 

Medforth-Mills a fost înlăturat de la linia de succesiune, Palatul Regal publicând un comunicat de presă prin care declara că România ar trebui să fie condusă de „un conducător, modest, echilibrat, cu principii morale, respect și mereu cu grijă pentru ceilalți". Fostul prinț s-a întors în Marea Britanie iar familia sa – inclusiv mama sa – încă refuză să aibă orice fel de contact cu acesta.    

Totuși, după ce apele s-au mai liniștit, după moartea regelui Mihai I, un lucru e clar: Medforth-Mills nu va dispărea prea curând din atenția publicului român. Când îl întâlnești, simți că ai în față un tânăr pretendent-în-așteptare, gata să umple golul lăsat de bunicul său. În 2008, în cadrul unui interviu a afirmat că dacă poporul român i-ar cere să fie rege, nu ar refuza.    

În acest weekend (n.r. – 27 ianuarie 2018), Medforth-Mills și soția sa se mută definitiv în România pentru a începe o nouă viață. Când ne-am întâlnit, încă mai aveau de împachetat lucruri din casele lor din Londra și din Henley, unde s-au căsătorit, într-o ceremonie civilă discretă, luna trecută.   
 
În aparență, cei doi își vor conduce traiul ca simpli cetățeni: Nicolae este co-fondatorul unei societăți caritabile de educație, iar Alina lucrează pentru Asociația piloților și proprietarilor de aeronave - AOPA România (tatăl ei a fost pilot). În mod cert cei doi vor îmbrățișa un rol în viața publică, în curând urmând să anunțe detaliile nunții lor oficiale ce va avea loc în luna septembrie, și care în mod sigur va atrage atenția presei”, mai scrie sursa citată.

Născut în anul 1985, Nicolae este fiul prințesei Elena și a lui Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham. Părinții lui au divorțat în anul 2001, iar tatăl său a decedat atunci când Nicolae avea doar șapte ani după ce și-a petrecut o lungă perioadă de timp în Africa, unde a lucrat pentru ONU.   
 
Nicolae, la rândul său, și-a petrecut mai mulți ani în Africa - la un moment dat lucrând chiar și cu Armata Marii Britanii din Kenya. Atunci când s-a întors în Anglia și-a petrecut următorii ani lucrând ca un instructor de outdoor: „Am călătorit mult în Marea Britanie. Am iubit fiecare moment petrecut astfel și am învățat o grămadă”.   

La un an după discursul regelui Mihai în fața camerelor Parlamentului României din anul 2011, prințul Nicolae a efectuat prima lui vizită în România însoțit de unchiul său Radu. După acest moment se hotăraște să învețe limba română și se implică în organizarea mai multor activități sportive și educaționale.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews