Publicația britanică „The Telegraph" anunță că Nicolae Medforth-Mills și soția lui, Alina Binder, s-au stabilit în România.

Singurul fiu al prințesei Elena, a doua dintre cele cinci fiice ale regelui Mihai, Medforth-Mills se află în mijlocul unui scandal cu privire la linia de succesiune la un tron care oricum nu mai există, scriu englezii.

Cândva un favorit al regelui, care în anul 2007 l-a numit Prințul Nicolae al României, acesta a căzut ulterior în dizgrație și în august 2015 i-a fost luat titlul, din motive rămase neelucidate, mai adaugă The Telegraph.

„Unii spun că regele era furios când a aflat că este tatăl unui copil ilegitim cu o activistă de mediu româncă, trezind amintiri vechi despre tatăl regelui, playboy-ul Carol. Alții spun că nu i-a plăcut faptul că Nicolae se lupta pentru poziție cu cea mai mare dintre fiicele lui, prințesa moștenitoare Margareta (o fostă iubită a lui Gordon Brown), care nu are copii alături de soțul ei, prințul Radu. 

Medforth-Mills a fost înlăturat de la linia de succesiune, Palatul Regal publicând un comunicat de presă prin care declara că România ar trebui să fie condusă de „un conducător, modest, echilibrat, cu principii morale, respect și mereu cu grijă pentru ceilalți". Fostul prinț s-a întors în Marea Britanie iar familia sa – inclusiv mama sa – încă refuză să aibă orice fel de contact cu acesta.    

Totuși, după ce apele s-au mai liniștit, după moartea regelui Mihai I, un lucru e clar: Medforth-Mills nu va dispărea prea curând din atenția publicului român. Când îl întâlnești, simți că ai în față un tânăr pretendent-în-așteptare, gata să umple golul lăsat de bunicul său. În 2008, în cadrul unui interviu a afirmat că dacă poporul român i-ar cere să fie rege, nu ar refuza.    

În acest weekend (n.r. – 27 ianuarie 2018), Medforth-Mills și soția sa se mută definitiv în România pentru a începe o nouă viață. Când ne-am întâlnit, încă mai aveau de împachetat lucruri din casele lor din Londra și din Henley, unde s-au căsătorit, într-o ceremonie civilă discretă, luna trecută.   
 
În aparență, cei doi își vor conduce traiul ca simpli cetățeni: Nicolae este co-fondatorul unei societăți caritabile de educație, iar Alina lucrează pentru Asociația piloților și proprietarilor de aeronave - AOPA România (tatăl ei a fost pilot). În mod cert cei doi vor îmbrățișa un rol în viața publică, în curând urmând să anunțe detaliile nunții lor oficiale ce va avea loc în luna septembrie, și care în mod sigur va atrage atenția presei”, mai scrie sursa citată.

Născut în anul 1985, Nicolae este fiul prințesei Elena și a lui Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham. Părinții lui au divorțat în anul 2001, iar tatăl său a decedat atunci când Nicolae avea doar șapte ani după ce și-a petrecut o lungă perioadă de timp în Africa, unde a lucrat pentru ONU.   
 
Nicolae, la rândul său, și-a petrecut mai mulți ani în Africa - la un moment dat lucrând chiar și cu Armata Marii Britanii din Kenya. Atunci când s-a întors în Anglia și-a petrecut următorii ani lucrând ca un instructor de outdoor: „Am călătorit mult în Marea Britanie. Am iubit fiecare moment petrecut astfel și am învățat o grămadă”.   

La un an după discursul regelui Mihai în fața camerelor Parlamentului României din anul 2011, prințul Nicolae a efectuat prima lui vizită în România însoțit de unchiul său Radu. După acest moment se hotăraște să învețe limba română și se implică în organizarea mai multor activități sportive și educaționale.