ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul judecător al Curții Constituționale a României, Toni Mihail Greblă, a fost numit în funcția de Secretar General al Guvernului, cu rang de ministru, prin decizie a premierului Viorica Dăncilă publicată în Monitorul Oficial.

De asemenea, prim-ministrul a dispus eliberarea din funcția de șef al SGG a Andreei Lambru.

Toni Greblă a fost senator în Parlamentul României din partea PSD în perioada 2008-2013. În 2013 a fost numit judecător al Curții Constituționale, după terminarea mandatului Iuliei Moțoc.
 

Pe 11 mai a.c., Înalta Curte de Casație și Justiței (ÎCCJ) a decis să-l achite pe fostul judecător al Curții Constituționale, Toni Greblă, pentru toate infracțiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declarații în formă continuată, trafic de influență, coordonarea unui grup infracțional și operațiuni economice incompatibile cu funcția. Decizia magistraților instanței supreme nu este definitivă.