ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir a lansat Inițiativa Civică ”România 3.0”, despre care susține că nu are scop politic, ci are drept scop lupta împotriva statului paralel și redarea demnității naționale.

„Nu este o iniațiativă despre dreapta sau despre stânga, nu este o inițiativă politică. Este o inițiativă pentru recuperarea demnității naționale.

De astăzi le aratăm că și noi știm să luptăm, că suntem uniți, că fiecare dintre noi și toți împreună suntem o forță.

Luptăm pentru familiile noastre, pentru țara noastră. Vocea noastră este vocea Demnității, a Suveranității și a Dreptatii”, a declarat Daniel Dragomir potrivit Știri pe surse.
 
„România este astăzi prizoniera unor structuri de putere ocultă, nelegitime, subordonate unor interese străine. Mass-media le-a numit statul paralel. Eu le numesc și vi le prezint ca securitatea 2.0, a doua formă pe care securitatea a îmbrăcat-o după decembrie 1989. Azi începe o luptă între România și această securitate infiltrată în instituțiile statului”, a afirmat Dragomir.

Fostul angajat al SRI a susținut că inclusiv președintele Donald Trump „se luptă astăzi cu structurile unui stat paralel care afectează chiar și SUA”.

„Tabăra statului paralel are o caracteristică specifică - externă - ca fiecare să aibă un dosar - la securitate, la parchet, la ANAF”, a adăugat Dragomir.

El a lansat un apel public către toți oamenii care doresc să apere România

„Țara ne-a fost arestată. Noi toți suntem arestați de o putere ascunsă, ilegitimă și abuzivă care, recurgând la subversiune, șantaj, amenințări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituție și de legile țării. Această putere este străină de interesul național: este o putere coruptă, formată din oameni și grupuri de interese din sfera instituțiilor de forță și subordonată presiunilor externe. Ea înlocuiește puterea politică legitimă, rezultatul exprimării voinței poporului român prin alegeri libere și democratice. A infiltrat majoritatea instituțiilor statului și își păstrează puterea și influența prin manipularea abilă a emoțiilor colective ale unor segmente bine intenționate ale populației”, a susținut Daniel Dragomir.

Una dintre propunerile sale ca toate ONG-urile să prezinte trimestrial toate intrările de bani, interne și externe, iar dacă nu fac acest lucru, se produce radierea automată a respectivelor asociații.

Fostul ofițer SRI a spus că, în perioada următoare, va avea deplasări și întâlniri atât în România, cât și în afara țării.

Daniel Dragomir a evitat să spună cine îl susține și să numească puterile străine și forțele oculte care ar ține România „prizonieră”.