ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul M10 are o nouă conducere, arată formațiunea într-un comunicat de presă trimis pe adresa ActiveNews.ro.

După alegerile de sâmbătă, 13 octombrie, în fruntea partidului a fost aleasă Adela Mîrza, în timp ce Irina Pop, Ovidiu Bunta și Adrian Ardeleanu vor fi noii vicepreședinți ai formațiunii.

„Această victorie ne dă speranțe. După aproximativ trei ani, în care partidul a trecut printr-o perioadă complicată, nereușind să participe la alegerile parlamentare, am demarat un amplu proces de reconstrucție internă.  În 2017, conducerea interimară a schimbat și Statutul partidului în urma votului Adunării Generale, asumându-și asftel o doctrină clară de dreapta,  conservator-reformistă.

Actuala conducere își propune ca imperativ strategic, în perspectiva viitoarelor alegeri, accederea partidului în Parlamentul României, fie individual, fie prin coagularea forțelor cu vocație politică de Dreapta, conservatoare, de extracție creștin-democrată din societatea românească, într-o construcție instituțională care să ofere electoratului o alternativă autentică, atât la vechea stângă comunistoidă, reprezentată de PSD și acoliții săi, cât și la nouă stângă progresistă. 

Partidul M10 are în prezent 16 filiale în toată țara,  iar în urma alegerilor locale din 2016 partidul a obținut 94 de consilieri locali, 2 primari și 5 viceprimari. 
Partidul M10 este membru de drept în Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE) din Parlamentul Europei”, sună comunicatul semnat de președinția partidului M10.

Partidul M10 a fost fondat acum trei ani de fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, care între timp a părăsit formațiunea.