ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Adrian Năstase a declarat că rolul șefului Guvernului, după acomodare, va fi unul extrem de important, iar formula noului Cabinet arată, dincolo de personalitatea celor desemnați, că „s-a schimbat 'lanțul de comandă”.

„După zile întregi de speculații referitoare la compunerea Guvernului, iată, s-a făcut anunțul cel mare. Dincolo de personalitatea celor desemnați, este clar, s-a schimbat 'lanțul de comandă'. Asta este și bine și rău. Guvernul va funcționa sub ochiul mai atent al Parlamentului, dar și al Comisiei de la partid. În felul acesta, deciziile vor fi mai bine 'cumpănite', dar libertatea de decizie a miniștrilor și a Guvernului va fi mai mică. Echipa guvernamentală se va ocupa, în principal, de administrarea unor obiective DEJA stabilite. Vom vedea... Rolul lui Sorin Grindeanu, după acomodare, va fi foarte important", a scris Năstase, pe blogul personal.

Totodată, Nătase a mai adăugat că pe unii dintre viitorii miniștri îi cunoaște foarte bine, iar cu unii a colaborat în perioada în care a fost premier.

„Pe unii dintre cei propuși îi știu foarte bine. Teodor Meleșcanu, de exemplu, a fost secretar de stat în echipa mea, în perioada în care am fost ministru la Externe, între 1990 și 1992. Petre Daea — un profesionist excepțional — a fost în echipa mea, mai târziu, în perioada în care am condus Guvernul. Un buldog. Va avea un rol important în redinamizarea agriculturii și irigațiilor. De asemenea, Șerban Valeca. Este un bun specialist în domeniul cercetării nucleare. Pavel Năstase a condus o lungă perioadă de timp Academia de Studii Economice. Dar, interesant, el a condus și INA (Institutul Național de Administrație) de la momentul creării sale. Îl știu de multă vreme și pe Florin Iordache. Sunt convins că știe ce are de făcut la ministerul pe care îl va conduce", a detaliat Adrian Năstase.