Fostul președinte  al României, Traian Băsescu a rămas  fără cetățenia Republicii Moldova în urma unei decizii luate de Curtea Supremă de Justiție de la Chișinău, potrivitziare.com.

Curtea Supremă de Justiție de la Chișinău a luat această decizie la patru ore după ce a stabilitt amanarea cauzei pentru 14 noiembrie. Ulterior, stabilirii de amânare, magistrații au hotărât să respingă  recursul lui Traian Basescu la  decizia anterioară de retragere a cetățeniei.

ImunoMedica

Deși în primăvara lui 2016, atât lui Băsescu, cât și soției lui i-au fost oferite cetățenia Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele țării vecine, încă de la finalul anului 2016,  a solicitat retragerea  cetățeniei lui Traian Băsescu și păstrarea ei de către soția acestuia. Băsescu a contestat cererea lui Dodon, cerând să fie anulat decretul în primăvara anului 2017. Curtea de Apel Chișinău a fost, însă, de partea lui Igor Dodon.

În ianuarie 2018, Băsescu  a depus cerere împotriva președintelui Republicii Moldova , dar a fost respinsă de Judecătoria Chișinău. Fostul președinte al României a atacat din nou decizia.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.