ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Voinea, fostul procuror care a lucrat Dosarul Revoluției, a declarat la România TV că tatăl lui Mircea Geoană este cel care a lansat diversiunea cu teroriștii în subteranele Bucureștiului, informează Curentul.
 
Declarația vine în contextul în care procurorii militari continuă ancheta în Dosarul Revoluției, acolo unde îl acuză pe Ion Iliescu de acceptarea și oficializarea unor măsuri cu evident caracter diversionist, așa cum ActiveNews a relatat ieri.

Pentru serviciile aduse de Ioan Geoană în decembrie 1989, Mircea Geoană a fost mutat în Ministerul Afacerilor Externe, precizează sursa citată. 

„În memoriile sale cuprinse în volumul „Între linii”, fostul consilier prezidențial, graficianul Eugen Mihăescu, povestește despre cum a ajuns Geoană de la un simplu cavaler al fluierului la vârful diplomației românești. Din sfera ariviștilor din lumea diplomației, autorul rememorează câteva fragmente despre cum a ajuns inginerul Mircea Geoană în numai câțiva ani la cel mai râvnit post din MAE în calitate de ambasador. El povestește că Mircea Geoană și-a început cariera ca referent încă din primele zile ale instalării lui Iliescu în fruntea statului”, precizează Curentul. 

Mihăescu vorbește în cartea sa și despre implicarea tatălui lui Mircea Geoană, generalul Ioan Geoană, în negocierile între Securitatea lui Ceaușescu și delegația evreiască mandatată să se ocupe de răscumpărarea evreilor în anii ‘70 – ‘80. 
 
Anul trecut, istoricul Corvin Lupu a afirmat că generalul Ioan Geoană a fost cel care i-a blocat accesul lui Ceaușescu în postul de comandă din buncărul de la CC, de unde fostul președinte ar fi putut comanda toate forțele militare. Pentru acest gest, Mircea Geoană ar fi fost recompensat de noua conducere instalată în 1990.