ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, redă, într-o postare pe Facebook o discuție, în care interlocutorul său vorbește despre influența SUA în România,precizând că „americanii vor să aibă controlul total", iar Coldea și Maior „s-au pus în slujba lor". Acesta susține că „statul pararel" încă funcționează.

„Când cineva mi-a spus că liderii Statului paralel au trădat România, mi-a venit greu să cred! Nu puteam concepe că, George Maior, Florian Coldea și echipă lor, s-au pus în slujbă unei puteri străine, că au promovat și protejat interesele acesteia împotrivă intereselor noastre naționale. Nici acum nu îmi vine să cred, dar persoană care mi-a dat informația a fost foarte insistență. A început să-mi explice în detaliu și să îmi dea argumente solide. Nu știți ce s-a întâmplat în Mexic, după ce guvernul naționalist a naționalizat extracția de țiței? (..)Americanii le-au blocat toate sursele de finanțare a deficitului suveran al statului și au declanșat o criză care a spulberat regimul naționalist. A fost ales un guvern neoliberal, pe care CIA a reușit să-l convingă să adopte un protocol de colaborare între serviciile secrete și parchetele din Mexic. În acest mod s-a asigurat că persoanele politice, cu înclinații naționaliste, sunt scoase din zonă deciziei politice, sau stopate să mai ajungă în această zonă", a scris Dumitru Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Fostul șef al SPP redă în continuare informațiile care i-ar fi fost furnizate, susținând că intelorcutorul i-ar fi precizat că situația din România este similară, menționând că „americanii nu vin oricum într-o zonă de interes multiplu".

„Ei vor să aibă controlul total, de la cel politc, la cel economic, social, juridic, militar, informațional. Vor să contoleze și să domine totul. Doar așa au siguranță că obiectivele lor vor fi realizate. Nu se poate, îi spun eu. Nu cred că se întâmplă asemenea lucruri. Se întâmplă îmi spune el, dar nu vreți să vedeți, așa cum fac de fapt și cei care ne conduc. Dacă au văzut că întâmpina rezistentă din partea unor factori de decizie autohtoni, au luat măsură translatării modelului mexican în România. Au determinat elaborarea și semnarea protocolului între structurile de forță, protocol care se constituie în documentul de înființare a Statului paralel", mai scrie Iliescu pe Facebook.

În postare, Iliescu face referire la contractele de achiziție ale statului român cu SUA, precum și la implicarea în zona justiției.

„Norocul nostru că mai avem printre noi și oameni lucizi cum sunt George Maior, Florian Coldea și echipă lor, adică Statul paralel, care au înțeles ce vor americanii și s-au pus în slujbă lor. Ei au fost ascultători. Au acționat de fiecare data când reprezentanții partenerului strategic, le-au cerut să facă dosare penale liderilor politici, oamenilor de afaceri, polițiștilor, militarilor și magistraților care-i incomodau. Le-au înregistrat convorbirile, le-au măsluit transcripturile, le-au construit dosarele și i-au arestat. (..) Credeți că Statul paralel s-a destructurat prin plecarea lui Maiorși Coldea? Vă înșelați! El funcționează în continuare. A fost preluat și este condus de altă persoană, care îl apară, îl protejază. De fapt se apară și se protejază reciproc", scrie fostul șef SPP.

Întrebat cine este noul lider al numitului stat paralel, Dumitru Iliescu a răspuns pentru Mediafax că este vorba de șeful statului, Klaus Iohannis.