ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul senator Valer Marian îi face un portret necruțător lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, pe care îl numește în Cotidianul „o piatră de moară atât pentru PSD cât și pentru statul român”.

De asemenea, Marian scrie că Ciolacu este „un politician provincial, de duzină, care a flirtat cu lumea interlopă, cu studii superioare incerte și întârziate, fără ocupăție până la 37 de ani, fost colaborator al Miliției și Securității, apoi masterand la Colegiul Național de Apărare și la Școală Națională de Științe Politice și Administrative, dar și doctorand la Academia SRI, capitalist de cumetrie devenit milionar cu o patiserie-gogoșerie-covrigarie, a devenit un personaj providențial pentru un PSD aflat în derivă după întemnițarea lui Dragnea și eșecul rușinos al lui Dancila la alegerile prezidențiale”.


Valer Marian afirmă că, în conformitate cu informațiile obținute de la „un fost șef al Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, Marcel Ciolacu a fost, din fragedă tinerețe, informator al Miliției ceaușiste, fiind înregistrat că „persoană de sprijin” în evidențele acesteia”, ulterior fiind racolat și de Securitate, colaborările continuând și după 1989.

După ce detaliază faptul că Ciolacu nu a avut nicio ocupație până la 37 de ani, Valer Marian arată cum actualul lider PSD a ajuns în siajul SRI. Mai precis, „ La câteva luni după ce a devenit parlamentar, a fost admis la doctorat taman la Academia Națională de Informații, avându-l cordonator de lucrare pe ditamai rectorul din perioada respectivă, generalul Ștefan Gheorghe- Teodoru, cunoscut drept un apropiat al fostului șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea. Dacă un personaj slab mobilat intelectual, ca Marcel Ciolacu, a fost preluat ca doctorand de șeful Academiei SRI înseamnă ori că a adus servicii importante acestui serviciu secret ori că era pregătit în perspectiva pentru o operațiune de infiltrare și promovare politică”.

Pe lângă toate acestea, Marcel Ciolacu a fost prieten bun cu Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru terorism în cazul celor trei ziarișți români răpiți în Irak în 2005 (Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian și Sorin Mișcoci), spune Valer Marian.

O legătură interesantă a fost între Hayssam și nașul lui Ciolacu, Vasile Ion. Fiica acestuia din urmă, Marie-Jeanne Ion, a fost una dintre „victimele” lui Hayssam în cazul din Irak.

„Este inadmisibil că un analfabet funcțional, fost interlop și afacerist dubios, să devină al treilea om în stat și liderul celui mare partid din România”, încheie Valer Marian.