ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul francez Raoul Weiss a primit interdicția de a intra pe teritoriul României pentru cinci ani, informează România Liberă.

Mai precis, joia trecută, Poliția de Frontieră de pe Aeroportul din Cluj i-a interzis, joia trecută, accesul în România jurnalistului francez Raoul Weiss. La debarcarea din aeronava care îl aducea în Cluj, ziaristul a fost informat că a primit interdicție de intrare în România pe o perioadă de 5 ani, fiind obligat de polițiștii de frontieră români să se îndrepte către altă destinație, în cazul de față Viena. Raoul Weiss se stabilise de mai mulți ani în România, venind pentru prima dată aici acum 15 ani, precizează sursa citată.

În documentul care i s-a pus la dispoziție, Raoul Weiss este informat că: „Măsura de nepermitere a intrării în România a fost instituită ca urmare a unor acte care se constituie în amenințări la adresa securității naționale în sensul prevederilor art. 3 din Legea nr. 51 din 1991 privind securitatea națională a României, acestea reprezentând o amenințare reală, actuală și gravă la adresa stării de legalitate (...) necesară existenței și dezvoltării statului național român”.

Poliția română ascunde faptele exacte care îi sunt imputate lui Raoul Weiss, invocând faptul că ”activitatea de informații pentru realizarea securității naționale are caracter secret de stat”, după cum se menționează în decizia transmisă jurnalistului francez. Potrivit documentului care poartă adresa MAI, decizia de interzicere a accesului lui Raoul Weiss în România a fost aprobată de Curtea de Apel București.

Raoul Weiss este cel care a scris, în februarie 2017, că protestele de la acea vreme din România „Germania, ca o metropolă colonialistă se revoltă împotriva guvernului ales democratic din România (indiferent de câte acuzații de corupție ar avea parte - nici mai multe, nici mai puține decât cele care au fost și cele care vor veni și față de cele din Europa, în general) și caută să-l dea jos printr-un puci realizat prin eforturile unite ale fundațiilor politice germane (Adenauer, Ebert, Luxemburg) și ale societății civile finanțate de Soroș - care, de această dată, nici măcar nu mai pretinde să fie apolitică, chemându-l înapoi pe fostul comisar european Dacian Cioloș, un tehnocrat care nu a fost ales niciodată de nimeni, impus fără o majoritate parlamentară de către Iohannis, ca urmare a unui alt 'maidan' din București, și care a fost concediat de la guvernare în urma unui vot popular masiv ce a condamnat politicile sale anterioare”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews