Olandezul Frans Timmermans, candidatul socialiștilor europeni la postul de președinte al viitoarei Comisii Europene, a declarat, marți, că dorește scăderea vârstei legale de vot la 16 ani, întrucât „tinerii știu ce vor”, transmite dpa, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Timmermans a făcut această afirmație într-o dezbatere organizată de postul de televiziune german ARD, unde a fost invitat alături de principalul său contracandidat, germanul Manfred Weber, reprezentantul Partidului Popular European (PPE).
 
Întrebat dacă și el susține scăderea vârstei minime de vot, Weber a spus că decizia pe acest subiect trebuie să le revină guvernelor statelor membre, nu Bruxellesului, dar a precizat că în orice caz tema ar trebui să facă obiectul dezbaterilor publice.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.