ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul unei convorbiri telefonice avute vineri, președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, i-a transmis omologului său român că va retrage candidatura procurorului Jean-François Bohnert la conducerea viitorului Parchet European și că o va susține pe fosta procuroare generală a României, Laura Codruța Kövesi, informează un comunicat remis vineri de Administrația Prezidențială de la București

„Președintele României, dl. Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, dl. Emmanuel Macron.

Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european.

În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European”, se arată într-un comunicat publicat vineri pe site-ul Administrației Prezidențiale a României.
 
Liderul grupului europarlamentar „Reînnoim Europa”, Dacian Cioloș, declara zilele trecute că Franța o va susține pe Laura Codruța Kövesi pentru șefia Parchetului European, în locul lui Jean-François Bohnert, care va conduce Parchetul Anticorupție francez, informează România Actualități

Potrivit regulamentului de funcționare a viitorului Parchet European, Parlamentul și Consiliul European trebuie să numească de comun acord procurorul-șef european pentru un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit.