ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Festivalul „One World România”, ajuns anul acesta la ediția numărul 13, va avea o secțiune dedicată promovării homosexualității, informează un comunicat intitulat „Intimul e politic la One World Romania 13”.

În 2020, această secțiune va avea denumirea de „Corpuri politice” și va conține patru filme și un „eveniment special”, după cum precizează sursa citată.

După cele patru filme, joi 26 martie, la miezul nopții va avea loc și „evenimentul special”. Mai precis, este vorba despre un „spectacol-performance”, denumit „Phantasm”, coordonat de regizoarea de teatru Iris Spiridon, „în cadrul căruia participanții își vor putea exprima și realiza cele mai ascunse fantasme, fără frica de a fi judecați”.

Cei care doresc să participe, trebuie să trimită organizatorilor „un filmuleț de un minut despre fanteziile lor secrete, fetișuri, kinky, triste, ciudate, dark, sexi, profunde, într-un cuvânt umane, care încearcă să răspundă la întrebarea: „Care este cea mai dark(întunecată - n.r.) fantezie a ta?” ”, după cum precizează organizatorii.

Ce este mai important este că acest eveniment „dark”, pe al cărui afiș este prezentat un bărbat dezbrăcat - se realizează cu sprijinul unor instituții finanțate din bani publici, precum: Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria Capitalei prin ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului București, Uniunea Cineaștilor din România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), dar și Reprezentanța Comisiei Europene în România și UNHCR - Agenția ONU pentru Refugiați.

Sponsorul principal este compania germană Kaufland, despre care ActiveNews a scris deja că este promotor al homosexualității, al ideologiei de gen și al pornografiei.

Și mai interesant este faptul că partenerul principal al acestei reprezentanții este Fundația „Konrad Adenauer”, prin Programul Statul de Drept Europa de Sud Est.

De ce este important?

Fundația „Konrad Adenauer” (FKA) a fost și este foarte implicată în finanțarea „dreptei” politice românești, fiind chiar un partener al Institutului pentru Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Mai mult, Fundația FKA a fost implicată în nașterea Strategiei Naționale Anticorupție 2011-2014  și a fost un partener de nădejde al Ministerului Justiției, pe vremea primului mandat al lui Cătălin Predoiu în funcție.

FKA a fost un sprijinitor generos pentru Fundația Creștin-Democrată(FCD), condusă de fostul Ministrul de Externe, teologul Teodor Baconschi și de profesorul Adrian Papahagi. Astfel, conform jurnalistului Marius Albin Marinescu, cele două entități au organizat numeroase evenimente comune, cu finanțare germană, bineînțeles. În 2011, În octombrie 2011, la Berlin, Teodor Baconschi a susținut la Fundația „Konrad Adenauer”, conferința „Viitorul Uniunii Europene – o viziune creștin-democrată”, prilej cu care a vorbit despre viitorul proiectului european în vremuri de criză. Conform materialului de promovare, „creștin democrații au datoria să continue proiectul lui Adenauer, De Gasperi și Schuman, pentru a salva Europa de la dezbinare și irelevanță”.

Fundația „Konrad Adenauer” a finanțat și tipărirea suplimentului „Caritas” de la „Revista 22”, prin colaborarea cu FCD și Institutul de Studii Populare, coordonat de Mihail Neamțu la vremea respectivă. Până în 2017, FKA  a finanțat aproximativ 14 evenimente ale FCD-ului, la care au luat parte și importanți lideri din actualul PNL (pe atunci PDL), dar și realizatorul emisiunii „Europa Christiana” de la Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române, dl. Sever Voinescu.

„Konrad Adenauer” și asociația condusă de Baconschi au organizat, în 2011, școala de vară „Demokratia”. În județul Botoșani, s-a desfășurat, în iunie 2011, școala de vară „Democrația între libertate și responsabilitate”, prilej cu care FCD și „Konrad Adenauer” li s-au adresat tinerilor aspiranți la poziții de lideri, cărora le-au vorbit Mihail Neamțu, Adrian Papahagi, Radu Carp și Theodor Paleologu. În 2012, FKA și FCD au organizat la Cluj Napoca,  conferința Valorile dreptei, dreapta valorilor”, la care au luat parte Monica Macovei, Sever Voinescu, Daniel Buda și Adrian Papahagi, printre alții. Atât Sever Voinescu, cât și Adrian Papahagi și Teodor Baconschi se prezintă ca „voci conservatoare” în România. Atât cei trei, cât și FKA, au susținut protestele anti PSD începute în 2017, nesurprinzător, am zice. 

„Fundația „Konrad Adenauer” este prezentă în România încă din 1991, când a început să desfășoare activități de educație politică și consultanță pentru partidele de dreapta din România. Creată după Al Doilea Război Mondial, fundația poartă numele lui Konrad Adenauer, primul lider al Uniunii Creștin Democrate, coaliție de catolici și protestanți care, sub conducerea sa, a devenit formațiunea dominantă în Germania. Cancelarul Angela Merkel este membru al board-ului director al fundației care este finanțată cu banii guvernului federal și ai landurilor. Fundația are sute de filiale, pe tot globul, birourile naționale acționând ca centre de comandă pentru acțiunile de „promovare a culturii civice”, pe care Merkel – prin CDU – le întreprinde. Fundația își susține „proiectele” din diverse state, cu sume ce variază între 100 și 200 de milioane de euro”, scria Marinescu în 2017.

FKA, alături de Fundația „Hans Seidel”, au fost foarte active în desfășurarea unor activități de lobby în zona poltiică din Est. În România, cele două entități legate de partidul Angelei Merkel au susținut întâi PNȚCD și apoi UDMR, ulterior orientându-se spre PDL(actualul PNL) și spre cele două ong-uri românești create pentru a sprijini acel proiect politic: Institutul de Studii Populare (al cărei director adjunct a fost Adrian Papahagi o perioadă)  și Fundația Creștin Democrată condusă de „Teo” Baconschi.

FKA este „partener principal” al IICCMER, așa cum reiese de pe siteul oficial al instituției.

După cum scriam mai sus, FKA, prin Corina Rebegea, a fost implicată în nașterea Strategiei Naționale Anticorupție 2011-2014. Actualmente, Rebegea este Director de Programe și fondator al Inițiativei SUA-România, la CEPA (Center for European Policy Analysis), un ONG american a cărei misiune este „prezervarea esențial al SUA în Europa”.

Din această poziție, Corina Caragea scrie „analize” unde îi cataloghează pe toți cei care au contestat depășirea limitelor diplomatice ale fostului ambasador Klemm sau că România ar fi „o colonie” drept „ajutători” ai propagandei ruse. Mai recent, după ce a terminat cu „propaganda rusă”, Corina Rebegea s-a dezlănțuit asupra „propagandei chineze” din România.

La finalul lui 2017, actualul premier propus/demis, Ludovic Orban, s-a întâlnit la Washington cu Corina Rebegea, fiind însoțit de trei liberali neoprotestanți, Ben Oni Ardelean, Riceard Badea și Robert Sighiartău.

În 2014, Angela Merkel i-a trimis un mesaj personal de felicitare lui Klaus Iohannis, pe-atunci doar candidat la președinția României. Cancelarul german îl felicita pe Iohannis pentru înscrierea PNL în Partidul Popular European și pentru alăturarea cu PDL. Azi, Iohannis este președintele României, iar Ludovic Orban este premier.