ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a declarat joi, după ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, că România nu prezintă o presiune migraționistă crescândă, informează Agerpres.
 
"Le-am cerut tuturor membrilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență să avem o atitudine responsabilă, să acționăm preventiv (...). Am decis să întărim măsurile de securitate la frontiera cu Serbia pentru a evita riscurile colaterale", a declarat vicepremierul la finalul reuniunii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. 

Potrivit acestuia, din punct de vedere geostrategic România securizează 2.070 de km la apropierea frontierei externe a UE din care 546 la granița cu Serbia. "Pe această zonă de frontieră vom intensifica măsurile de securitate prin măsuri comune. Avem în vedere intensificarea cooperării între autoritățile naționale (...), creșterea capacității operative la frontiera cu Serbia", a arătat Gabriel Oprea.