ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a spus la Televiziunea Română că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD „ar fi benefică”.

„Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu alți colegi. Din punctul meu de vedere, da (ar trebui să facă un pas în spate, n.r.). (...) Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nimănui. Ori schimbă modul de lucru și renunță la a se mai consulta doar cu două-trei persoane - multe care nici nu fac parte din Guvern - deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o - dacă poate, ar fi minunat - dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid, dar nu atât mai puțin pentru partid, cât pentru țară", a precizat Firea, întrebată fiind dacă Liviu Dragnea ar trebui "să facă un pas în spate".

Aceasta i-a reproșat lui Dragnea că se consultă doar cu „câțiva apropiați” , mai mult din afara PSD.

„"În ceea ce privește propunerile legislative sau inițiativele guvernamentale care sunt cu impact public, care sunt mai sensibile, care trebuie comunicate și explicate în mod public, cred că ar fi fost mult mai înțelept și democrat să discute anterior cu membrii BPN, cu membrii Comitetului Executiv, pentru a găsi cele mai bune soluții. A crede că doar un consilier sau a crede că doar un consultant deține adevărul absolut nu este în regulă. De ce? Pentru că întreaga echipă suferă. Nu acei consilieri sau nu acei consultanți decontează, ci noi toți, ca echipă. (...) Este nedemocratic ca vicepreședinții partidului și membrii comitetului executiv să afle lucruri importante despre Guvern și Parlament de pe surse, de pe site-uri", a afirmat Firea.


Primarul Bucureștilor a mai declarat că inițial, Liviu Dragnea voia s-o propună ca prim-ministru pe Carmen Dan, dar s-a răzgândit după ce mai mulți colegi i-au spus că „nu poate fi tot Guvernul de la Teleorman”.


„Seara a propus-o pe doamna Carmen Dan. Pentru că au fost câțiva colegi pe care i-a chemat și s-au opus, a schimbat cu doamna Dăncilă, dar restul, practic, aflau pe surse", a mai zis ea.