ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a criticat-o pe Ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru felul în care instituția pe care o conduce a gestionat mitingul din 10 august. Edilul Capitalei mai spus că a primit semnale de la Bruxelles, prin intermediul comisarului european Corina Crețu, că liderii UE nu au fost mulțumiți de felul în care au intervenit jandarmii.

„Corina Crețu m-a informat că a discutat cu ceilalți comisari europeni și președintele Juncker și au întrebat-o ce se întâmplă la București, pentru că pe 5 decembrie ar trebui să înceapă pregătirirle pentru președinția rotativă, toți sunt preocupați de securitate. Doamna Crețu a spus că va transmite informațiile și că crede sau speră să se ia măsuri. M-a sunat pentru că pe parcursul verii Liviu Dragnea nu i-a răspuns la telefon. Nu că e o coaliție a mea cu Corina Crețu”, a declarat Gabriela Firea, duminică seara, la România TV.

„Trebuie să vă explic contextul. Eu am luat cuvântul și le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Crețu, comisar european, care mi-a relatat o discuție cu domnul Juncker și colegii săi, faptul că aceștia și-au exprimat îngrijorarea față de situația politică din România și situația din 10 august, faptul că nu e apreciat de alte state europene, apreciind că intervenția jandarmilor a fost corecta paână la un punct în are avea loc apărarea clădirii Guvernului. Nu au fost de acord ca manifestanții care nu au fost violenți au suportat gaze lacrimogene și erau de ajuns alte măsuri mai blânde. Practic extragerea celor care aruncau în jandarmi”, a continuat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei Gabriela Firea acuză că i se pun tot timpul piedici în realizarea proiectelor pentru București și este lăsată să se zbată singură, relatând că unii foști miniștri i-au spus că liderul PSD Liviu Dragnea le-ar fi cerut să nu o ajute cu aceste proiecte. Firea dă exemplu episodul cu huiduielile de pe Arena Națională și susține că acel colaj în care era prezentat faptul că oamenii au huiduit-o pe Simona Halep pe stadion a fost distribuit pe Facebook de filialele PSD județene cu acordul lui Liviu Dragnea, căruia i-ar conveni să aibă ea de suferit și să fie pusă într-o lumină proastă, ca să nu crească în sondaje.

„Sunt miniștri care au venit și mi-au spus, după ce nu au mai ocupat acea funcție, că în ședințe se spunea că trebuie să fie ajutat primarul general, că am promis cu toții să facem lucruri bune, dar după aceea domnul Dragnea le spunea să nu mă ajute. Nici să transfere centura Capitalei la primărie, și nu s-a transferat nici în ziua de azi, iar noi nu reușim să răzbim în această problemă a traficului, și sunt lăsată intenționat să mă zbat de una singură, nici transferul RADET-ELCEN. Noi am trasnferat 300 de milioane de euro la compania municipală pentru cumpărarea creanțelor ELCEN. Nici în ziua de azi nu s-au făcut documentele, toate CET-urile s-au transferat gratuit la primării, dar la noi nici cu bani nu s-a încehiat acest proces și avem numai bețe-n roate”, a declarat duminică seară Gabriela Firea, la România TV.

Preotul Chris Terheș, cel care slujește în Statele Unite și este liderul unei organizații de români de peste Ocean, a reacționat la noua situație din PSD și a afirmat că principalul vinovat pentru ce s-a întâmplat în 10 august este însăși Gabriela Firea.
 
„Cam disperată noua Securitate dacă a sacrificat-o și compromis-o pe Firea. Principalul vinovat pentru ce s-a întâmplat pe 10 august e însăși Firea. Ca primar al unei capitale de țară nu poți sta pasiv când în orașul tău se fac mitinguri ilegale luni de zile. Pentru cine nu mă crede, să facă un miting neautorizat în orice capitală europeană sau într-un oraș din SUA să vadă ce se întâmplă.

Aud că George Maior nu e străin de ieșirea lui Firea. Toți cei "consiliați" de Maior s-au sinucis politic ascultând de sfaturile lui”, a comentat Terheș.