ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Radu Soviani a scris pe blogul său un articol cu titlul "Cine și-a batut joc de Iohannis? I-a propus lui Merkel înființarea unei agenții care există deja!", în care atrage atenția asupra unei gafe de la nivelul Președinției României.

"Potrivit hotnews.ro, Klaus Iohannis a declarat după întâlnirea de la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel, că a propus crearea unei agenții europene de combatere a terorismului. „Ar fi o măsură foarte concretă, care ar înlocui multiplele entități care se ocupă acum cu acest lucru și ar putea realmente să crească nu doar securitatea propriu-zisă, ci și sentimentul securității în interiorul Europei”
 
În fapt, potrivit Europol, există deja, din 16 ianuarie 2016, un Centru European de Combatare a Terorismului (European Counter  Terrorism Center). El a fost înființat în urma unei decizii a miniștrilor europeni de justiție și afaceri interne, în Noiembrie 2015, cu scopul de a fi un agregator central de informații la nivel european prin care statele membre pot intenstifica schimbul de informații și se pot coordona operațional", scrie Soviani.

"Nu numai că acest Centru European de Combatere a Terorismului Există pe lângă Europol, dar el are și un Președinte – Manuel Navarette Paniagua. Și potrivit Europol, acest centru este chiar funcțional", mai scrie fostul purtător de cuvânt al ASF.

"În opinia mea, agenția pe care i-a propus-o Iohannis Angelei Merkel drept măsură foarte concretă, evident, există deja. Este vorba de Centrul European pentru Combaterea Terorismului, sub tutela Europol. Singura excepție ar putea fi cazul în care Iohannis nu se gândea cumva (nu vă tăvăliți pe jos râzând) să desfințeze structurile naționale de combatere a terorismului, și să le înlocuiască cu acest ,,nouă agenție”. Vrea Iohannis să desfințeze SRI-ul?", a încheiat Soviani.