ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Florian Coldea, prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, a primit joi însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Meritului din partea statului francez, în cadrul unei ceremonii care a avut ambasada Franței, informează EurActiv.

"Această distincție recompensează parcursul domnului general-locotenent Florian Coldea marcat de o puternică implicare în cooperarea în materie de securitate împreună cu partenerii francezi și euro-atlantici”, potrivit unui comunicat al Ambasadei Franţei la Bucureşti.

”Nu voi înceta să insist, în calitate de ambasador al Franței, țară care a fost tragic lovită de atacuri teroriste în luna ianuarie a acestui an, asupra importanței acestei cooperări între servicii pentru a lupta împotriva noilor forme de terorism care aduc atingere valorilor de libertate și de drept, valori pe care le împărtășim toți”, a declarat François Saint-Paul.

Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI pe 27 iulie 2005.

Potrivit EurActiv, Ordinul Naţional al Meritului, un ordin universal, care se acordă persoanelor din toate mediile de activitate, recompensează performanţele remarcabile ale cetăţenilor, fie într-o funcţie publică, civilă sau militară, fie în exercitarea unei activităţi private, precum şi angajamentele tinerei generaţii.