ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România este ținta unui război informațional hibrid, dus prin intermediul unor structuri secrete paralele ale serviciilor de informații, afirmă Generalul (r) Aurel Rogojan, în ultimul său articol din Cotidianul.

„După Ucraina și Republica Moldova, România pare a fi teatrul extins al operațiunilor de război hibrid. Nu pun la îndoială informațiile de care dispune Traian Băsescu, în acest sens, și la care s-a și referit public. De asemenea, nu pot să nu observ că la cinci ani de la avertismentele și numeroasele noastre exemple, Dan Andronic, un ziarist conectat la surse dintre cele mai credibile, vine să confirme agresivitatea războiului imagologic al organizațiilor de front rusești împotriva României. Problema pe care ne-o punem este de ce vin aceste constatări atât de târziu, mult prea târziu, când, tăvălugul odată pornit, sunt puține șanse să mai poată fi oprit”, scrie generalul în Cotidianul.

Acesta mai afirmă că protestele împotriva Guvernului sunt folosite pentru a culpabiliza și destabiliza România. Generalul Rogojan exemplifică prin citarea presei străine, atât din Occident și din Rusia, care prezintă țara noastră ca pe un stat paria, neguvernabil și măcinat de corupție.„Multe din relatările presei internaționale despre protestele din România fac parte dintr-o mare și periculoasă manipulare informațională”, a scris Rogojan.

Fostul ofițer SRI afirmă că evenimentele din România seamănă cu cele care au avut loc în Italia, în anii '70, atunci când societatea peninsulară „a fost supusă unei așa-numite „strategii a tensiunii".

„Permanenta teamă a CIA și a Alianței Nord-Atlantice de avansul stângii în opțiunile electoratului din cizma peninsulară s-a materializat într-o strategie a tensiunii. Serviciile secrete, cu precădere cele militare, mai greu, dacă nu chiar imposibil de controlat în acea perioadă, au generat structuri secrete paralele (clandestine, paramilitare, conectate la finanțări underground) care au radicalizat viața politică și au promovat terorismul pentru compromiterea stângii și limitarea accesului comuniștilor la putere.

În esență, strategia tensiunii s-a rezumat la inventarea și dezvoltarea unor permanente surse de destabilizare social-politică, pregătindu-se disimulat, de către serviciile secrete, lovituri de stat în numele unor forțe ale opoziției, de regulă, al celor de stânga. Subsumate strategiei erau și actele teroriste provocate pentru motivarea represiunilor împotriva anumitor mișcări social-politice neconvenabile”, notează Rogojan.

Autorul face o paralelă între evenimente similare din România și Italia anilor '70, inclusiv incendii din cluburi de noapte precum au fost cele de la Colectiv și Bamboo, în București.

Generalul Rogojan dă de înțeles că această rețea secretă este în mâna președintelui Iohannis, care nu se ferește să o ascundă.

„Un sistem parainstituțional al puterii secrete este omniprezent, omniscient și omnipotent în România. Sistemul funcționează în baza legii mercenariatului, pe care state anume o au. A servit tuturor președinților României, cu sau fără voia ori știința lor. Bucuria copilărească de a avea această jucărie nu a fost exprimată însă cu atâta forță de expresie cât a emanat fizionomic, de la tribuna Parlamentului, domnul K.W. Iohannis”, susține fostul ofițer al SRI.

Fără să dea nume, Aurel Rogojan arată că Occidentul este nemulțumit de retorica naționalistă a partidelor ajunse la Guvernarea României.

„Reaccederea la putere în România a stângii postcomuniste i-a nemulțumit pe cei vizați de retorica electorală a liderilor social-democrați privind suveranitatea deciziilor macroeconomice, Fondul Suveran de Dezvoltare, politica redevențelor și alte intenții care definesc tocmai esența doctrinelor stângii”, a scris Aurel Rogojan.