ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Victor Atanasie Stănculescu a fost incinerat la Crematoriul Vitan-Bârzești, departe de ochii presei. Ceremonia a durat aproape o oră și au participat membri ai familiei, câțiva apropiați și oameni politici, printre care Ion Iliescu, Mircea Chelaru sau Liliana Mincă.

"10 Mai, un destin care se naște de Ziua Regalității și pleacă atunci când peste România coboară Sfântul Duh. Un asemenea destin nu poate fi nici încarcerat și nici degradat. A luat cu el povara tuturor acelora care l-au hulit și, în același timp, și dragostea tuturor celor care știu adevărul", a apreciat generalul Mircea Chelaru.

Întrebat de discursul pe care fostul președinte Ion Iliescu l-a ținut la ceremonia de incinerare a lui Victor Atanasie Stănculescu, generalul Mircea Chelaru a declarat: "Păi nu știați că de morți numai de bine? I-am reproșat faptul că nu a făcut decât să producă agonia acestei țări", a spus Chelaru, potrivit Mediafax.

Avocatul Cătălin Dancu a confirmat că Victor Atansasie Stănculescu a lăsat în urma sa casete care conțin mărturii, inclusiv despre ce s-a întâmplat la Revoluție, sperând ca ele să fie făcute publice de către persoana mandatată prin testament să le primească. Dancu susține că mulți ar trebui să fie îngrijorați dacă acele casete vor fi făcute publice.