ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele AUR, George Simion, a declarat joi, la conferința de presă organizată de AUR Bistrița-Năsăud, că a avut consfătuiri cu 30 de formațiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să formeze „un bloc comun, democratic”, prin care să fie susținuți candidații cu cele mai mari șanse la alegerile locale din 9 iunie, proveniți din rândurile AUR sau ale acestor partide.

„România postdecembristă, în acești 34 de ani, nu a avut niciodată un asemenea atac asupra Constituției, asupra legilor electorale și asupra democrației și, din punctul meu de vedere, nu mai trăim într-o democrație. De aceea, am avut aseară o consfătuire cu 30 de formațiuni politice și ne gândim să întreprindem toți pașii necesari, democratici, dar extremi, pentru a bloca actuala coaliție. Nu mai avem instituții în statul român, nu mai avem Avocat al Poporului, nu mai avem Curtea Constituțională. Legislația electorală nu este supusă unui control de constituționalitate, cum de trei săptămâni solicităm. Suntem în plină lovitură de stat. (...) Suntem aproape gata să anunțăm un bloc comun, de data asta chiar democratic, care să susțină candidații cu cele mai mari șanse la primării și consilii județene”, a spus liderul AUR, citat de stiripesurse.ro

George Simion a menționat că este exclusă varianta ca AUR să nu depună liste de candidați la alegerile locale, dar spune că este conștient că nu vor câștiga multe primării, având în vedere că scrutinul este organizat într-un singur tur, obiectivul fiind însă acela de a obține cât mai multe locuri de consilieri locali și județeni.

Președintele AUR a dat asigurări că formațiunea sa politică nu va face „blaturi” la alegerile din 9 iunie și că sigla partidului se va regăsi pe fiecare buletin de vot.