George Simion, lider al Mișcării Unioniste „Acțiunea 2012” a fost agresat în timp ce făcea o transmisiune în direct din fața cimitirului din Valea Uzului.

Acesta a fost lovit de un individ purtând un tricou cu însemne maghiare, după ce Simion i-a întrebat pe cei din grup de ce au acoperit crucile românești.

Ulterior, unul dintre aceștia a spus că nu ei le-au acoperit, ci „Dumnezeu”. Pe filmare se vede cum alt cetățean de etnie maghiară discută cu Simion, spunându-i că regretă acțiunile desfășurate până acum acolo.

Reamintim că acest cimitir, din Valea Uzului, a fost scena unei profanări asumate de către o grupare de etnici maghiari, după cum a relatat ActiveNews. Nu e clar dacă aceștia sunt și cetățeni români.

Anterior, Simion ceruse sancționarea celor vinovați printr-un comunicat de presă. „Este revoltător ce se întâmplă la granița dintre județele Bacău și Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea mormintelor eroilor români este o profanare a memoriei colective și a istoriei naționale! Cer pedepsirea de urgență a celor responsabili de acțiunile antiromânești, realizate la comandă pentru scoruri electorale”, a spus George Simion, candidat independent pentru Parlamentul European.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews