George Simion, lider al Mișcării Unioniste „Acțiunea 2012” a fost agresat în timp ce făcea o transmisiune în direct din fața cimitirului din Valea Uzului.

Acesta a fost lovit de un individ purtând un tricou cu însemne maghiare, după ce Simion i-a întrebat pe cei din grup de ce au acoperit crucile românești.

Ulterior, unul dintre aceștia a spus că nu ei le-au acoperit, ci „Dumnezeu”. Pe filmare se vede cum alt cetățean de etnie maghiară discută cu Simion, spunându-i că regretă acțiunile desfășurate până acum acolo.

Reamintim că acest cimitir, din Valea Uzului, a fost scena unei profanări asumate de către o grupare de etnici maghiari, după cum a relatat ActiveNews. Nu e clar dacă aceștia sunt și cetățeni români.

Anterior, Simion ceruse sancționarea celor vinovați printr-un comunicat de presă. „Este revoltător ce se întâmplă la granița dintre județele Bacău și Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea mormintelor eroilor români este o profanare a memoriei colective și a istoriei naționale! Cer pedepsirea de urgență a celor responsabili de acțiunile antiromânești, realizate la comandă pentru scoruri electorale”, a spus George Simion, candidat independent pentru Parlamentul European.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.