ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Simion, lider al Mișcării Unioniste „Acțiunea 2012” a fost agresat în timp ce făcea o transmisiune în direct din fața cimitirului din Valea Uzului.

Acesta a fost lovit de un individ purtând un tricou cu însemne maghiare, după ce Simion i-a întrebat pe cei din grup de ce au acoperit crucile românești.

Ulterior, unul dintre aceștia a spus că nu ei le-au acoperit, ci „Dumnezeu”. Pe filmare se vede cum alt cetățean de etnie maghiară discută cu Simion, spunându-i că regretă acțiunile desfășurate până acum acolo.

Reamintim că acest cimitir, din Valea Uzului, a fost scena unei profanări asumate de către o grupare de etnici maghiari, după cum a relatat ActiveNews. Nu e clar dacă aceștia sunt și cetățeni români.

Anterior, Simion ceruse sancționarea celor vinovați printr-un comunicat de presă. „Este revoltător ce se întâmplă la granița dintre județele Bacău și Harghita, pe teritoriu românesc. Profanarea mormintelor eroilor români este o profanare a memoriei colective și a istoriei naționale! Cer pedepsirea de urgență a celor responsabili de acțiunile antiromânești, realizate la comandă pentru scoruri electorale”, a spus George Simion, candidat independent pentru Parlamentul European.